OKULLARDA NORM FAZLASI KAOSU YAŞANIYOR …

 OKULLARDA NORM FAZLASI KAOSU YAŞANIYOR  …
Milli Eğitim Bakanlığı Türk Eğitim-Sen’in tüm uyarılarına rağmen norm güncellemelerini yapmadan il içi atamaları gerçekleştirdi.  Yapılan bu atamalarla yeni mağduriyetler ortaya çıkarmaktadır.
 
      Meb kaos yaratmakta istikrarını sürdürüyor…
    Bile,bile yaşanan ve yaptığı her işin sonunda bir kaosa imza atan MEB yetkilileri yine aynı başarıyı göstererek istikrarını korudu.
 
      İstanbul  MEM sorunu gördü ama…    
      İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü rotasyon nedeni ile norm kadro fazlası öğretmenlerin atama işlemlerinin yapılmasını ertelemiş, norm güncellemeleri ve rotasyon atamaları ile birlikte öğretmenlerin norm fazlalığı durumundan düşebilecekleri öngörmüştü. Yaptığı iş doğru olmakla birlikte Milli Eğitim Bakanlığının norm güncellemelerini açmaması ve atamaları yapması zaten var olan karmaşık durumu iyice içinden çıkılmaz hale getirdi.
 
      Acemi idareciler  normları yanlış giriyor …
      Üyelerimizden gelen bilgilere göre, hemen hemen tüm okullarda bu problemin yaşandığı anlaşılıyor. Özelikle orta okul idarecileri bazı sınıfları birleştirip fen laboratuarı ,kütüphane gibi mekanları tekrar  açmak istiyorlar ve bunu yaparken de normları daraltmak zorunda kalacaklar . Hal böyle olunca,  hem okuldaki mevcut öğretmenler hem de sonradan okula ataması yapılan öğretmenler norm fazlası duruma düşebilecekler. Başka bir sorun da yeni görevlendirilen ama hiçbir idarecilik deneyimi olmayan okul müdürlerinin yanlış norm girmeleri ve bunu düzeltme fırsatı bulamamaları. Bu iş bilmez idareciler yüzünden okulda olmayan norm varmış gibi göründü ve öğretmenler de haklı olarak buralara tayin istediler.  Gelen öğretmenin puanı yüksek ise mevcut öğretmenlerden puanı düşük olanı norm fazlası durumuna düşürerek onu mağdur edecek, yok puanı düşük ise bu defa kendisi mağdur olacak yeni atandığı okulda norm fazlası duruma düşecek. Nerden tutsan elinde kalıyor.
    İstanbul MEM önlem almalı …
     İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yukarıda sıraladığımız mağduriyetlerin ve kaos’ un önüne geçmek için bir adım atmalıdır. Bir an önce norm güncellemeleri yapılmalıdır. Ataması yapılan öğretmen norm fazlası duruma düşecek ya da bir başkasını norm fazlası duruma düşürecek ise atamayı iptal etmelidir. 
    Biz Türk Eğitim Sen olarak daha atamalar yapılmadan uyarımızı yaptık ama dikkate alınmadı. Şimdi tekrar uyarıyoruz , öğretmenler huzursuz tatile çıkacaklar, geri geldiklerinde okullarında kalıp kalamayacaklarının endişesini yaşıyorlar. Bir an önce bu durumu çözecek önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.
 
Enver DEMİR
Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ökkeş Garip
Ökkeş Garip - 9 yıl Önce

Norm güncellenmesi yapılmadan yapılan atamalardan dolayı norm fazlası değilken norm fazlası durumuna düşürülen meslektaşlarımızın yaşayabileceği mağduriyetleri önlemek için yetkililer bu sorunu hemen çözmelidir.Hiç kimsenin haksız yere meslektaşlarımızın aile düzenini bozmaya, yanlış uygulamalarla yaşamlarını zora sokmaya hakkı yoktur.

SIRADAKİ HABER