OKULU VE ÖĞRETMENİ HEDEF ALAN TERÖRÜ KINIYORUZ!

Bölücü terör örgütü, masum sivil halkı hedef alan eylemlerini sürdürürken, şimdi de bölgede hizmet veren öğretmenlerimizi kaçırarak, eylemlerine farklı bir boyut kazandırmıştır.

OKULU VE ÖĞRETMENİ HEDEF ALAN TERÖRÜ KINIYORUZ!
Artık okullara, lojmanlara kadar rahatlıkla giren terör örgütü, son bir hafta içinde bölgede 12 öğretmenimizi kaçırmıştır.

Bu durum bölgede görev yapan eğitim çalışanlarını ve öğrencileri korku ve güvensizliğe sevk etmekle beraber; hükümetin ve bakanlığın, kamuoyu baskısıyla yaptıkları zoraki açıklamalarda da net ve kararlı bir irade ortaya koymamaları, eğitim camiasını endişelendirmektedir.

Görünen o ki siyasal iktidar, okullara kadar inen terör eylemleri karşısında acziyet yaşamaktadır. Bugüne kadar eğitim çalışanlarının kazanılmış haklarını gasp etmek ve yine Türkiye Cumhuriyeti’nin temel tercihlerini eğitim kurumlarından tasfiye etmek konusunda sesini hayli yükselten bakanlığın, kendi personelini koruma sorumluluğu gündeme geldiğinde sessizliğe gömülmesi, son derece düşündürücüdür. Bölücü ve ırkçı terör eylemlerine karşı güçlü ve direngen bir kamuoyu halen oluşturulamamıştır.

Eğitim-İş olarak bugün ülke genelinde örgütlü tüm şube ve temsilciliklerimizle birlikte eş zamanlı olarak, öğretmenlerimizin bölücü terör örgütü tarafından kaçırılmasını protesto etmek üzere alanlardayız. Bugün tüm Eğitim-İş üyeleri ve Eğitim-İş’in örgütlediği eğitim çalışanlarıyla birlikte derslere siyah kurdele takarak giriyoruz ve terörü protesto ediyoruz.

Eğitim kurumlarımızı ve ülkemizin en ücra köşelerine kadar bilgi ve aydınlık götüren öğretmenlerimizi terörün hedefi haline getiren anlayış, kesinlikle kabul edilemez. Devlet, öğretmenlerimizin can ve mal güvenliğini bir an önce sağlamalıdır.

Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal birlik ve bütünlüğü ile aydınlanma mücadelemize yönelen bölücü terörü şiddetle kınıyor; hükümeti, kaçırılan öğretmenleri bir an önce bulmaya, okullardaki güvenliği acil olarak sağlamaya çağırıyoruz.

 Veli DEMİR
Genel Başkan



Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER