Özür Grubu Sorununu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na İletiyoruz

14 Eylül 2011 Tarihinde yayınlanan KHK ile özür grubu yer değişikliğinde hak kaybına uğrayacakları anlaşılan öğretmenler, artan bir kaygı ile ilgili yönetmelikte yapılacak değişikliği beklemektedir.

Özür Grubu Sorununu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na İletiyoruz
Yönetmelik çıkmadan ve mağduriyet oluşmadan önce yer değiştirme takvimini sınırlamanın eş, sağlık ve eğitim özrü olanlar için 2 yılı aşan bir mağduriyete yol açacağını, hukuksal anlamda sorunlu olacağını bakanlık ve kamuoyu nezdinde anlatma zorunluluğu vardır. Konuya ilişkin aile, kadın, eğitim ve sağlık konularında hassasiyet taşıdığını görmekte olduğumuz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN Hanımefendi’nin bilgilendirilmesi, desteğinin alınması gerektiğine inanıyoruz. Anadolu Eğitim Sendikası olarak tüm özür grubu mağdurları adına, bu bilgilendirmeyi yapmak ve destek almak üzere sayın bakandan bir randevu talep edilmiştir.
Görüşme kapsamında sunulacak dosyanın ekinde bizzat bu sorunu yaşayan öğretmenlerimizin kişisel mektuplarına yer verilecektir. (Aynı dosyanın bir örneği Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer’e sunulacaktır). KHK ile mağdur edilen özür grubundan yer değiştirmek isteyen öğretmenlerimiz mektuplarını; [email protected]Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidiradresinden bize ulaştırabilirler. Sorunun çözümüne vesile olması dileğiyle kamuoyunun dikkatine sunarız…
 
Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği
 
 
 
 
T.C.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
Sayın Fatma ŞAHİN;
 
 
Ocak 2005 Tarihinden beri, siyaseten bağımsız bir meslek örgütü olma kaygısıyla özverili bir şekilde çalışan Anadolu Eğitim Sendikası geçtiğimiz yıllar içinde en çok özrüne rağmen yer değiştiremeyen öğretmenler için mücadele etmiştir.
 
Toptancı olmayan sendikal bir yaklaşımla, gerek diyalog gerekse hukuksal zeminde yürüttüğümüz çalışmalar camiamıza dönemsel olarak kısmi rahatlama getirse de öğretmenlerimizin özre bağlı yer değişiklikleri halen sorunludur. Eş, sağlık ve eğitim özrüne rağmen yer değiştiremeyen öğretmenlerden özellikle kadın meslektaşlarımız istifa baskısı ile karşılaşmakta, bir kısmı meslekten uzaklaşmaktadır.
 
Parlamenter olduğunuz dönemde çeşitli komisyonlardaki çalışmalarınıza ilaveten bakanlığınızla birlikte aile bütünlüğü ve Türkiye’de kadına özgü sorunların çözümü yönünde attığınız adımlar tarafımızdan da takdirle izlenmekte, daha iyimser olmamıza yol açmaktadır.
 
Eğitim iş kolunda çalışanların aile bütünlüğünün sağlanması, tedavi olma ve eğitimini sürdürme hakkının korunması noktasında şahsınızda bakanlığınızla bilgi paylaşımında bulunmak ve desteğinizi alabilmek için, programınızın uygun olacağı yakın bir tarihte ziyaret talebimizin gereğini bilgilerinize arz ederim.
 
 
 
 
Cansel GÜVEN
                                                                                                                                                        Genel Başkan
 
 
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER