ÖZÜR TAYİNLERİNDE 'BÜYÜKŞEHİR 'SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

Özür Tayinlerinde "Büyükşehir" Sorunu Çözülmelidir

ÖZÜR TAYİNLERİNDE 'BÜYÜKŞEHİR 'SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılı ‘Öğretmenlerin Yer Değiştirme ve Atama Takvimi’ yayınlanmıştır. Yayınlanan takvime göre ‘Öğretmenlerin Yaz Dönemi Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme’ başvuruları 4-8 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınıp 19-20 Ağustos 2014 tarihleri arasında atamalar sonuçlandırılacaktır.

Ancak yeni büyükşehir yasası ile beraber statü olarak bazı köyler mahalleye dönüştürülmüştür. Mahalleye dönüşen köylerde çalışan öğretmenler 30 Mart 2014 öncesinde ilçe içinde, yani köyden şehir merkezine özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunmakta iken yeni büyükşehir belediye yasası ile beraber köylerin mahalleye dönüşmesi ile mahalleden şehir merkezine yer değiştirme talebinde bulunamamaktadır. Bu durumdaki öğretmenler için bakanlık özür durumuna bağlı yer değiştirmelerle ilgili yayınladığı kılavuzda bu durumu göz ardı etmiş ve mağduriyetlerin yaşanmasına neden olmuştur. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde görev yapan öğretmenlerinde şehir merkezine özür durumundan yer değiştirme talebinde bulunabilme imkânı sağlanması için Bakanlığa talepte bulunduk.

 
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Asuman
Asuman - 10 yıl Önce

Özür Tayinleri çok iyi oldu. Aile bütünlüğü, eğitim ve sağlık için.Peki neden bu yönetmelik Belediye ve İl Özel İdarede çalışıp Kadroya geçip 5 yıl tayin yasağı alan 25bin kişiyi kapsamadı? Adaletsizlik oldu. birşey yaparken ayrım yapılmamlı. bizler devletin üvey memurlarımıyız?

SIRADAKİ HABER