POLİSLE VATANDAŞ DÜŞMAN OLDU

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL TEŞKİLATLANDIRMA SEKRETERİ VE TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI FAHRETTİN YOKUŞ’UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

POLİSLE VATANDAŞ DÜŞMAN OLDU

Değerli Basın Mensupları,

POLİSLE VATANDAŞ DÜŞMAN OLDU

Bilindiği üzere, İstanbul Taksim Gezi Parkı yerine yapılacak olan AVM sebebiyle başlayan olaylar artarak devam ediyor. Polisle halk karşı karşıya geldi, çatışma denecek kadar ciddi olaylar yaşandı.

Türk Büro-Sen olarak, insanların demokratik olarak haklarını kullanmasından yanayız. Herkesin malumu olduğu üzere gösteri yapma hakkı demokratik bir haktır ve Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Maalesef iktidarın 11 yıldır izlemiş olduğu yanlış politikalar herşeyi ben bilir, ben yaparım tavrı halkı isyan noktasına getirmiş, yurdun dört bir yanında ayaklanmalar başlamıştır.

Buna karşın hükümetin sergilediği yanlış tutum devam etmekte Başbakan, “Siz 20 bin getiriseniz, ben 200 bin getiririm. Siz 100 bin getirirseniz ben 1 milyon kişi getiririm” diyerek, halkı kışkırtmaya ve ötekileştirmeye çalışmakatadır. İktidar halkı ayrıştırken bunu en tabandan, tavana kadar yapmış, devlet memurları içinde sendikal ayrım dahi gözetmiştir. Yani, “benden olan yaşasın, benden olmayan ötekileşsin” demiştir her fırsatta.  Yaşanan bu olaylara bir an önce bir çözüm bulunmaz ise, zaten PKK’nın her fırsatta bölmeye çalıştığı ülkemizde daha büyük bir ayrışma yaşanacaktır.

 

GAZCI BAŞBAKAN

Demokrasiyi tam anlamıyla sindiremiş bir parti 11 yıldır iktidarda. Polisimize verilen tüm eğitimlerde, haklarını kullanan vatandaşımıza biber gazı sıkması söyleniyor. Böyle bir hukuk devleti olması mümkün müdür? Biz bu anlayışı asla kabul etmeyeceğiz. Ülkeyi yönetenler isimlerini tarih sahnesine yaptığı önemli icraatlarla yazdırırlar. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’da tarihe “Gazcı Başbakan” olarak geçecektir.

Eylemlerde kullanılan orantısız güce biran evvel son verilmeli, halk ile polis karşı karşıya getirilmemelidir. Polisimiz can güvenliğimizin mihenk taşıdır. İktidarın yanlış tavrı yüzünden polis zan altında kalmamalıdır.  

Hükümet artık insanları kışkırtmak yerine, insanları sakinleştirecek bir çözüm önerisi getirmelidir. Yoksa kapitalist güçlerin söyledği gibi ülkemizde bir iç savaş çıkacak ve Arap Baharı’ndan nasibimizi alacağız. Bölünmeye ve ayrışmaya ramak kaldı. Hükümet derhal bir çözüm bulmalıdır. Yaşanan olaylar ve Hükümetin tutumu ülkemizin uluslararası arenada düşük olan “İnsan Hakları” notunu iyice düşürmektedir. Türk Büro-Sen olarak demokratik hakların kullanılması gerektiğini bir kez daha vurgular,

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER