RAPOR ÇÖZÜM SÜRECİNİN YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK

Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Karadeniz Üyesi Ahmet Gündoğdu, Çözüm Sürecinin yol haritasını akil insanların hükümete sunduğu raporların belirleyeceğini söyledi.

RAPOR ÇÖZÜM SÜRECİNİN YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK
 Gündoğdu, ilk defa milletin tüm dinamikleriyle sürecin içinde olduğunu ve sorunun çözümü için birlikte hareket ettiğini söyledi.
 
 
 
Kanal 24 Televizyonunda Berfu Haşıoğlu’nun sunduğu ‘Farkındamısınız’ Programına katılan Ahmet Gündoğdu, Çözüm Süreci çalışmaları sonucunda hazırlanan raporları ve geçtiğimiz Çarşamba günü Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanların biraraya geldiği toplantıyı değerlendirdi. Gündoğdu,  çözüm süreci kapsamında akil insanların 7 bölgede halkla buluşmanın ardından hazırlanan raporlarda çok  önemli sonuçların ortaya çıktığını söyledi.  Ahmet Gündoğdu,  terör sorunun çözümü için akil insanlar raporunun hükümetin yeni yol haritası olacağını kaydetti. Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü, “Başbakanla yapan ilk görüşmede akil insanlara ‘İçeriği size ait. Biz terörün bitmesini istiyoruz. Bataklığın kurumasını istiyoruz’  dedi. Sayın başbakanın bizden beklentisi, terör sorununun çözümü için milletin ne söylediği, ne beklediği, taleplerinin ne olduğunu öğrenmekti. Millet olarak 30 yıl boyunca terörün maliyetinin ne olduğunu konuştuk. Şimdi ‘bu sorunu çözelim’ anlayışına geldik.”
 
 
DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASI
 
Çözüm Sürecinin üçüncü devlet-millet kaynaşması olduğunu vurgulayan Ahmet Gündoğdu, ilk defa tüm iç dinamiklerin katıldığı bir sürecin yaşandığının altını çizdi. Gündoğdu, “Bu bir devlet-millet kaynaşması. Devletin milletle kucaklaşmasının ilki Kurtuluş savaşıdır. Ben ikinci buluşmayı devletin millete döndüğü 2010 referandumunu ekliyorum.  Kurtuluş savaşıyla referandum arasında darbeler dönemi var, tek parti dönemi var. Şimdi 63 dünya görüşü bir birinden farklı kişiler halka gitti. 63 değil belki 630 farklı görüşten insana, kurumla, kanaat önderleriyle bir araya geldi.  Bize hem soru sordular hem ‘kızıyoruz şunu istiyoruz’ dediler. Bu görüşmeler şunu ortaya çıkardı; 'çözüme ‘evet’ ama çözene karşıyım' diyenler, 'yönteme karşıyım' diyenler, 'ne olursa olsun çözülsün' diyenler ve her şeye karşıyım diyenler.” Biz bütün bu kaygılıları anlamaya çalıştık. Bu raporlarda da milletin bu yöndeki tüm söylediklerini raporlarımızda başbakana ilettik." diye konuştu.
 
 
 
Çözüm süreci gezileri kapsamında Türkiye’nin doğusundan batısına 37 ile gittiğini ve vatandaşlarla buluşmalar gerçekleştirdiğini  anlatan Genel Başkan Gündoğdu, “Vatandaşların çözüm sürecine bakışı bölgelere göre de çok değişiklik gösteriyor.  Bugüne kadar hep Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü diye bir kutsal devlet anlayışı vardı. Şimdi ise milletin esas alan bir anlayış var. Kutsal devlette, sever de döver de anlayışından hareketle hep birileri dövülmüş. Kimi zaman kürtler, kimi zaman aleviler, kimi zaman muhafazakârlar kimi zaman başörtülüler. Şimdi tüm ötekilerin beriki olduğu bir süreci yaşıyoruz. Zaten gittiğimiz tüm bölgelerde, alevisi-kürdü-lazı süreçten umutlu olduklarını ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER