SADAKA DEĞİL ZAM İSTİYORUZ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 4.3 milyon memur ve emeklisine önerilen yüzde 3'lük zammı ''zam olarak değil, sadaka olarak'' nitelendirdiklerini belirtti.

SADAKA DEĞİL ZAM İSTİYORUZ

Sadaka Değil, Zam İstiyoruz!

6 aydır maaşlarına zam bekleyen memurlar büyük hayal kırıklığına uğradı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, zam için bu yıl yüzde 3+3, gelecek yıl ise yüzde 2+3 olarak açıkladı. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 4.3 milyon memur ve emeklisine önerilen yüzde 3'lük zammı ''zam olarak değil, sadaka olarak'' nitelendirdiklerini belirtti.
 

Düzenlediği basın toplantısında, memur ve emeklilerinin 6 aylık bekleyişinin “buruk, kızgın ve hüzünlü şekilde”' sonuçlandığını söyleyen Avcı, yıllarını ülkenin her kademesinde hizmet vererek geçiren memurlara, öğretmenlere ve emeklilere verilen zamların “sadaka”' niteliğinde olduğunu söyleyerek, “Bize verdikleri zam, doğalgaza, kömüre, ulaşıma, gıdaya yapılan zamların yanında çok komik kalıyor” dedi.

 
Memurların ve özellikle eğitimcilerin zor şartlar altında geçim mücadelesi verdiğini kaydeden Avcı, “Türkiye geçen yıl yüzde 8.5 büyüdü. Bu büyümede eğitimcilerin katkısı yok mu? Verilen zam refah payını içermediği gibi gerçekleşen enflasyon oranını da karşılamaktan uzaktır. Hükümetin önerdiği zam sadaka kabilinden bir orandır hatta rencide edicidir. Biz hükümetten sadaka değil insanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz” dedi.
 
Türkiye'de açlık sınırının bin 580 TL, yoksulluk sınırının ise 2 bin 958 TL civarlarında seyrettiğini hatırlatan Avcı, ortalama bin 750 TL maaş alan öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının geçimlerini sağlayabilmek için ek iş yapmak zorunda kaldığını ifade ederek, “Bu yıl ilk kez yapılan toplu sözleşme 12 Eylül referandumunun sonucudur. 12 Eylül referandumunda, ‘Evet’ yönünde destek verdik. Fakat yapılan bu ilk toplu sözleşmede hükümetin önerdiği zam oranı beklentilerimizi karşılamaktan maalesef uzaktır. Sayın Başbakanı toplu sözleşme sürecine el koymaya davet ediyor ve eğitimcilerin mali, sosyal, demokratik ve özlük haklarında iyileştirme yapılması için talimat vermesini istiyoruz” dedi.
 
2012 yılı başında başlatılan ‘Eşit işe eşit ücret’ uygula masında öğretmenlerin ve eğitimcilerin unutulduğunu söyleyen Avcı, Öğretmenlere, akademisyenlere ve eğitim çalışanlarına 500 TL ek artış yapılmasının şart olduğunu kaydederek, “DES, 2012 yılı için yüzde 22 zam istiyor. Türkiye’nin büyüme oranından da pay istiyoruz. Çocuk yardımının 200 TL’ye, kreş yardımının 200 TL’ye, yemek yardımının 10 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER