SANDIK BAŞKANLIĞI GÖREVİ, ÖĞRETMENE İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ …

SANDIK BAŞKANLIĞI GÖREVİ, ÖĞRETMENE İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ …
30 Mart Yerel Seçimlerinde bir kez daha görüldü ki, seçimlerin bütün yükü öğretmenlerin omzunda. Öğretmenlerin Sandık Başkanlığı görevleri,ortaya çıkan olumsuzluklar ve önümüzdeki seçimlerde yapılması gerekenler konusunda görüş ve önerilerimi yazmaya başladığımda, www.kamudan.com da, Esenler İlçe Başkanımız Yücel ÖNDER in aynı konuda yazdığını gördüm.Öğretmenlerin mağduriyetlerini ortaya koymuş.  İlgiyle okudum. Tavsiye ederim.  http://www.kamudan.com/secimleri-nasil-yapmali-15592.html
 
      Seçimlerin bütün sorumluluğu öğretmenlerin omzunda olmasına rağmen,Devletin seçim görevi için ödediği ücret asla yapılan işin karşılığı değil. Özellikle, İstanbul başta olmak üzere,  Ankara, İzmir ve diğer büyük şehirlerde,seçim sandık başkanı olmak ve bu görevi kazasız belasız atlatmak büyük marifet. İş baştan yanlış başlıyor. Öğretmenlere zorunlu görev veriliyor. Görev isteyip istemediği sorulmuyor.Bu iş öğretmenin asli görevi değildir. Angarya bir görevdir. Öğretmene istemediği bu tür angarya görevler veremezsınız. Görev verdiğiniz öğretmenleri,seçim yönetmeliğindeki hatalardan dolayı partililer ve vatandaşla karşı karşıya getiriyor ve arkadaşlarımızı töhmet altında bırakıyorsunuz. Sandık Başkanı öğretmenlerin birçoğu, ikametgah adreslerinin dışında görev aldıklarından, sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullandılar. Dolayısıyla seçimlerin katılımcılık ilkesi zedelendi. Aynı şekilde, oy kullanan sandık başkanının oy zarfından yalnızca bir adet oy pusulası çıktığı için,öğretmenin kullandığı oy da ifşa oldu.Seçimin gizliliği ilkesi de ihlal edildi. Sabahın 05.00-06.00 larına kadar süren evrak teslimatları sonucunda özellikle bayan öğretmenler araç bulamadıklarından,evlerine gitmekte zorlandılar.
    YSK Başta olmak üzere bütün sorumluları uyarıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde öğretmenlere görev vermeyi düşünüyorsanız, Sandık Başkanlarının karşılaştıkları sorunları bir an önce çözünüz. Zira; sıkıntılar devam ederse üyelerimizin hiçbirine seçim görevi veremezsınız. Bunun için  öncelikle,seçim görevi isteğe bağlı olmak koşuşluyla,öğretmenlerimizin güvenlik ve ulaşım sorunları çözülmeli ve ödenecek ücrette yapılan işin karşılığı olmalıdır.
 
                                                                                                                                             Enver DEMİR
                                                                                                                          Türk Eğitim-Sen İstanbul 9.Nolu
                                                                                                                                             Şube Başkanı    
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
aslan
aslan - 10 yıl Önce

kesinlikle katılıyor,sorunumuzu kamuoyu duysun artık....teşekürler .

tşkr
tşkr - 10 yıl Önce

ebs li olarak sagolun aynen

mehmet akif
mehmet akif - 10 yıl Önce

oy sayımı faciaydı

Aziz ERDEM
Aziz ERDEM - 10 yıl Önce

Çok haklısınız başkanım.Evraklarımı pazartesi sabah saat 04.00'de ancak teslim edebildim.O aaate araç bulamadığım için eve kadar yürümek zorunda kalmıştım.Hava çok soğuk ve rüzgarlıydı o günden berididir hastayım ve hastalığı atlatamadım .O gün aldığım soğuk hava yüzünden hala üşüyorum.SAYGILARIMLA

Teşekkürler tes
Teşekkürler tes - 10 yıl Önce

Bu konuda öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda sizin Esenyurt ta ilçe seçim kurulu na yazdığınız yazıyı da gördüm.

SIRADAKİ HABER