'SAYIN BAKANIN HESABINDA BİR YANLIŞLIK VAR'

'SAYIN BAKANIN HESABINDA BİR YANLIŞLIK VAR'
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yaptığı bir değerlendirmede öğretmen açığın olmadığına yönelik sözlerine Genel Başkan İsmail Koncuk’tan cevap geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bir hesapta biz yapalım” diyen Genel Başkan Koncuk, Türkiye’nin ne kadar çok öğretmen ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.
Koncuk  şunları kaydetti:
“Sayın İsmet Yılmaz bir takım hesaplar yaparak öğretmen ihtiyacımız olmadığını açıkladı. Bir hesapta biz yapalım.Bakalım ihtiyaç var mı yok mu?
Geçen yıl göreve başlayan 30 bin öğretmen görev yerlerine gidecek, buna ilaveten 15 bin sözleşmeli öğretmen atanacak. Toplam 45 bin eder.
28 bin öğretmen ihraç, 26 bini şuan açıkta. Toplam 54 bin şuan görev dışı. Geçen yıl görev yapan toplam 75 bin ücretli öğretmeni unutmayalım.
75+54=129 bin eder.129 den bu yıl göreve başlayacak 45 bini çıkaralım, 84 bin eder. Bu yıl emekli öğretmen sayısını da öğrenip siz ekleyin.
Yani en basit bir hesaplama yöntemiyle dahi şuan 84 bin+ bu yıl emekli öğretmen sayısı kadar öğretmen ihtiyacımız olduğu görülecektir.
Yani hala öğretmen ihtiyacımız vardır, kaldı ki çeşitli projelerle işsiz öğretmenlerin istihdamıyla eğitim daha kaliteli hale getirilebilir.
Tabi şunu da ilave etmeliyim, inşallah açıkta veya ihraç edilen öğretmenlerimizin de masumiyeti ortaya çıkar ve biran önce göreve dönerler.”
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER