Sayın Dinçer'e Bilgi Notu:

İktisat Kökenli yeni Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER'in yeni öğretim yılı arifesinde TRT’ye verdiği mülakat öğretmenler üzerinde şaşkınlık ve hayal kırıklığına yol açtı.

Sayın Dinçer'e Bilgi Notu:
Öğretmenlik mesleğini icra etmiş herkesin bildiği temel gerçeklerden habersiz olduğu anlaşılan sayın bakanı çıraklık dönemini çabuk atlatması temennisi ile bilgilendirmek isteriz:

En ideal koşullarda bile öğretme-eğitme işi sabah 8, akşam 5 yapılamaz. Yaptığını iddia eden bekçilik etmektedir.

·Öğretmenler ilköğretimde 1 Temmuz, ortaöğretimde 15 Temmuza kadar okullarda çalıştırılır, bayram gibi resmi tatiller girmedikçe Ağustos 2. Yarısında göreve döner. 2011 yazında tatil süresi ilköğretim için 2, orta öğretim için 1,5 ay sürmüş olup ASLA 3 AY DEĞİLDİR.

·Meclis’in açılıp Kanun yapmasını beklemeden KHK ile Türk Milli Eğitimin yapısını değiştiren sayın bakan öğretmenlerin özür grubu tayinleri için “3 ay daha sabrediversinler” demiştir. Yer değişikliği 31 Ağustos itibari ile yapıldığından şubattan ağustosa 6 ay vardır.

·Özür grubu mağdurları göreve başlatıldıkları tarih itibariyle Şubat 2012 de 1.5 yıldır beklemiş olacakken, sabır süreleri 2 yıla sarkmıştır.

·Sayın bakanın “biraz da çocukları düşünsünler” dediği öğretmenlerin bir yılı aşkındır yollarını gözleyen kendi çocukları da vardır.

·Zorunlu hizmet affıyla öğretmen sirkülasyonunu ortadan kaldıran M.E.B. yüzünden yer değiştirme başvurusu yapmakla avunan, değişecek yer bulamadan 7-8 yıldır doğuda çalışan öğretmenler mevcuttur.

·Bir yandan lisans üstü eğitimi özendirmek, beri yandan eğitim özrünü sınırlamak bir çelişkidir. Yer değiştirme uğruna yüksek lisans yapan hatta anlaşmalı evlenen bir kesim var ise nedenleri bakanlık içinde aranmalıdır.

·İdarecilik için sınav yapmayı düşünmedikleri sayın bakanın bakanlığı 2 Ekim 2011 Tarihinde müdürlük sınavı yapacaktır.

Son Söz: Sayın bakanımıza bakanlık bünyesine alacağı 450 yeni uzman arasında hiç değilse birkaç tane öğretmene yer vermesini salık veriyor, saygılar sunuyoruz…





Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET UÇAN
MEHMET UÇAN - 13 yıl Önce

Yerinde bir eleştiri,tam günü mesai uygulaması yapacak olan bakanlık acaba yemek- yol-fazla mesai ücrei de ödeyecekmi diye sormadan edmeiyor insan.

Evren yılmış
Evren yılmış - 13 yıl Önce

Ağzınıza sağlık. Umarım okunur.

meb çalışanı
meb çalışanı - 13 yıl Önce

eveet bir zaman gelecek bir bakan gelecek ve kral çıplak diyecek diye hep bekledik. ve işte ogün geldi.maalesef eğitim çalışanları her şeyi para olarak görmeye başladı ve eğitim sürekli ikinci planda idi bunu şu andaki eğitim kaltesinden ölçebilriz.her hükümetin yapmak istediği ancak oy potansiyeli olması nedeniyle cesaret edemediği bir işi sn. dinçer hayata geçirmeye çalışıyor. artık nekadar başarı okadar değer olur diye umuyoruz.kim gocunmasın ve işini layıkıyla yappsın yapmazsa veya yapamazsa ona göre değerlendirilsin

SIRADAKİ HABER