Saymaz'dan Sendikacı Saldırısı Hakkında Köşe Yazısı

Gazeteci İsmail Saymaz, "Muhalif ülkücülerin kurduğu öğretmen sendikası da hedefte" başlıklı bir köşe yazısı yazdı.

Saymaz'dan Sendikacı Saldırısı Hakkında Köşe Yazısı

Gazeteci İsmail Saymaz Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde , "Muhalif ülkücülerin kurduğu öğretmen sendikası da hedefte" başlıklı bir köşe yazısı yazdı. 

Muhalif ülkücülerin kurduğu öğretmen sendikası da hedefte

Alparslan Türkeş Vakfı tarafından gerçekleştirilen Türkeş'i anma gecesinin MHP'liler tarafından basılmasının üzerinden bir ay geçmeden, milliyetçi öğretmen sendikası şiddetin hedefi oldu.

MHP kontrolündeki Türk Eğitim Sendikasından ayrılarak Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Hizmetleri Sendikası'nı kuran Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, önceki gün maskeli ve beyzbol sopalı grubun saldırısına uğradı.

Gerilimin kökeni MHP'deki ayrışmaya dayanıyor.

15 Temmuz'dan sonra MHP, AK Parti ile yakınlaşırken, bu tavır hem partide, hem de partiye bağlı kuruluşlarda çatlak yarattı. Türk Eğitim Sen Genel Başkan İsmail Koncuk istifa etmek zorunda kaldı. Ancak sular durulmadı.

İddiaya göre Türk Eğitim Sen'in 7. Olağan Kongresi'nden önce muhalif bilinen şube başkanları aday olmamaları için uyarıldı. "İttifaka zarar veriyorsunuz" denildi.

Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, adaylıkta diretince seçim günü tartaklandı.

Kütahya'da sendikanın şube binası basıldı.

Kayseri'de tehditler savruldu.

İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı olan Hasanpaşaoğlu aday olmaması için Ülkü Ocakları ve MHP tarafından uyarılınca istifa etti.

Samsun, Kütahya, Kayseri ve İstanbul'da şube başkanları Türk Eğitim Sen'den ayrılıp Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Hizmetleri Sendikası'nı kurdu. Kuruluşu 20 Aralık'ta duyuruldu. Hasanpaşaoğlu, bir gün sonra Üsküdar Henza Akın Çolakoğlu İmam Hatip Lisesi'nden çıkarken, çevresinde öğrencileri varken, saldırıya uğradı.

20 yıllık öğretmen olan Hasanpaşaoğlu, ifadesinde şunları söyledi:

"Kar maskesi ve kapüşonlu kıyafet olan 4-5 şahıs arkadan saldırdı. Diyalog olmaksızın sopalarla vurdular. Karşılık vermedim. Yere düştüm. Yerde olmama rağmen darp etmeye devam ettiler."

Dün Hasanpaşaoğlu'nu aradım.

"Bu saldırının sebebi yeni sendika kurmamızdır. Gözdağı vermek istiyorlar. Sendikal mücadelemize devam edeceğiz" diyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2021, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER