SEÇİM, EK DERS, ŞEFLERİMİZ

Her seçim sonrası tatilinde öğretmenlerin ek ders problemi gündeme gelmektedir.

SEÇİM, EK DERS, ŞEFLERİMİZ
Öğretmenler seçimlerin yükünü sayısal olarak en çok çeken kesimi oluşturmaktadır. Haklı olarak seçimden sonraki günün tatil edilmesi öğretmenlerin o güne yansıyan ek derslerinin kesilmesi problemini beraberinde getirmektedir. Bu konuda ek ders esaslarında bir düzenleme olmadığı için Bakanlar Kurulu Kararı ile problem aşılabilmektedir.
2009 Yerel seçimlerinde, 12 Haziran Genel Seçimlerinde aynı problem yaşanmış ve Türk Eğitim Sen’in yazılı müracatı ve üst düzey görüşmeleri sonucunda Bakanlar Kurulu Kararı çıkartılarak seçimden sonraki tatil gününde öğretmenlerin ek ders alması sağlanmıştır.

2009 Yerel Seçimlerinde Genel Başkanımız İsmail KONCUK Sayın Cemil Çiçek’le görüşerek problemin aşılmasını sağlarken, 12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Genel Başkanımız İsmail Koncuk MEB Müstaşarı Sayın Esengül Civelek’i arayarak bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılması gerektiğini Sayın Müsteşara ifade etmiş, yazılı başvurumuz olduğunu da kendisine söylemiştir. MEB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Genel Başkanımız İsmail KONCUK'un görüşmesinden hemen sonra, Sayın Esengül Civelek konuyla ilgili bürokratlara Başbakanlığa başvuru yapmaları talimatını vermiş ve konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı yayınlanmasını sağlamıştır.

Bu talebimize olumlu yaklaşan ve Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılması için Başbakanlığa başvuru yapılmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Esengül Civelek’e tüm öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Bundan sonra yapılması gereken, seçim tatillerinde ek ders kesilmeyeceği doğrultusunda Ek Ders Esaslarında köklü bir düzenleme yapılmasını sağlamaktır. Bu konuda yayınlanan iki Bakanlar Kurulu Kararı öğretmenlerimiz açısından müktesep bir hak halindedir.Dolayısıyla Ek Ders Esaslarında yeni bir düzenleme yapılması konusuna Maliye Bakanlığı’da olumsuz bakmayacaktır.
Türk Eğitim Sen olarak söz konusu düzenleme için hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığına başvuru  yapıyoruz. 13 Haziran’da aldığımız ek dersler öğretmenlerimize hayırlı olsun. Ek Ders Esaslarında köklü bir değişiklik yapılması isteğimiz devam etmektedir. Gerek şeflerimiz gerekse yönetici ve öğretmenlerimiz için yeni ek ders düzenlemesi artık bir mecburiyet haline gelmiştir. Bilhassa ek ödeme problemi yaşayan şeflerimiz büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Şeflerimizin yaşadığı bu problemi çözmek için önümüzdeki aylarda yapılacak olan Toplu Pazarlıklarda gerekli çalışmalar yapılacak ya ek derslerin artırılarak ya da ek ödeme yapılması sağlanarak problemin çözülmesi istenecektir. Aksi takdirde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaşanan hiyerarşi kargaşası son bulmayacaktır. Şeflerimizin yaşadığı bu problem mutlaka çözülmelidir. Türk Eğitim Sen bu konuda üzerine düşeni yapmıştır ve sonuç alıncaya kadar gayreti devam edecektir.


TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ



Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
FAHRİ CAN
FAHRİ CAN - 13 yıl Önce

TÜM ŞEF ARKADAŞLARIMIZ ADINA TEŞEKKÜRLER TÜRK EĞİTİM SEN

S.Hüseyin KORKMAZ
S.Hüseyin KORKMAZ - 13 yıl Önce

Okul ve kurum yöneticilerinin izin dönemlerinde ekders ücretlerinin devamının sağlanması için sendikamızın çalışma yürütmesini bekliyoruz.

SIRADAKİ HABER