SEN NE GÜNAH İŞLEDİN İSMAİL KONCUK !

SEN NE GÜNAH İŞLEDİN İSMAİL KONCUK !
Adıyla birlikte sendika sözcüğünü kullanmayı pek sevmediğim bir STK’ nin genel başkanı, sendikacılık ile siyaset farkını anlamamış olacak ki Kamu-Sen’ e saldırmaya devam ediyor. Kamu-Sen’ in sendikacılık yapmaktan ne siyasete ne de iftira atmaya vakti var. Sadece öğretmenler ve memurlar değil Türkiye’ deki herkes şunu iyice anlasın: Mevzu bahis Atatürk, vatan, bayrak, millet, özlük/ekonomik hak, sendikal kırmızı çizgi ise Kamu-Sen’ in erkek sesini hiç kimse kısamaz! Son günlerde yaşadığımız sendikal ahlaka yakışmayan bu davranışlara 1 Temmuz 2013’ te yazmış olduğum ‘‘Sen Ne Günah İşledin İsmail Koncuk!’’ başlıklı yazımla cevap vermek istiyorum. İşte o yazı:
 
Akil insanlar, hazırladıkları raporları 27 Haziran Perşembe günü Dolmabahçe’ de başbakana sundular. Bunlara rapor değil de 2013’ ün Sevr’ i desek daha doğru olur. Bu akil insanlar gittikleri her yerde protesto edildiler. Köşe bucak kaçtılar. Türkiye’ de ilk defa polis destekli konferans yaptılar. Devlet amca baktı ki olacak gibi değil muhalifleri almayın salona da işler yolunda görünsüncülük yapıp körler sağırlar birbirini ağırlar hesabınca birbirlerine teröristi övdüler de övdüler. 63 akil insana teker teker laf yetiştirecek değilim. Zaten yüce Türk milleti onlara gereken cevabı verdi vermesine de benim akil insan olan sendika başkanlarına birer cümle edeceğim geldi.
 
Açlık sınırının çok altında asgarî ücret, alıp başını yürümüş sosyal güvencesiz çalışma, 893.000 çocuk işçi gibi her türlü ekonomik, güvenlik, insanî ve özlük hakları bir kenara bırakın; ülkemizde son 10 yılda 14.600 işçi iş kazalarında öldü. Türkiye bu rakamla Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü; şimdi Türk-İş, DİSK, Hak-İş, TESK Genel Başkanları akil insan olan beyfendilere soruyorum: Acaba Türkiye’ de işçilerin bir eli yağda bir eli balda mı da akil insan oldunuz?
 
Daha bitmedi, şimdi size geliyorum ey Ahmet ve Lami Beyler; dünyada öğretmen maaşları ortalama 6000 liranın üzerindeyken, lisans mezunu olup kamu görevi yürütenler arasında en düşük maaşı öğretmenler alırken, atanamamış 36 öğretmen adayının intihar ettiği bir ülkede yaşıyorken, her gün bir yerlerde öğretmenler darp edilirken, halen daha 58.000 ders ücretli öğretmen çalışıyorken,  atanamamış öğretmen sayısı 327.000’ e dayanmışken, her millî eğitim bakanı bakanlığı onlarca sorunla devrederken, ülkemizde okullaşma oranı ayaklar altındayken, karı-koca emekli olmuş öğretmenler bir işçiyle aynı emekli ikramiyesini alacakken, emekli maaşları enflasyon karşısında yüzde 50 erimişken, son 10 yılda emekli olan öğretmen oranı yüzde 65 düşmüşken, okulların güvenlik/temizlik/öğretmen/öğrenci sorunları dağ gibi birikmişken sizin akil insanlığa soyunmanızda bir art niyet aramıyorum, neticede tencere yuvarlanır kapağını bulur.
 
Bir de madalyonun arka yüzüne bakalım: Atanamamış öğretmen Türk Eğitim-Sen’ e gelir. 4-C’ li Türk Eğitim-Sen’ in kapısını çalar. Erken kadro, özür grubu mağduru Türk Eğitim-Sen’ e gelir. KPSS skandalını Türk Eğitim-Sen çıkarır. Usûlsüz atamayı Türk Eğitim-Sen iptal ettirir. Eylem yapılacaktır, Türk Eğitim-Sen yapar. Basın açıklamasını, mitingi Türk Eğitim-Sen yapar. Tepkiyi Türk Eğitim-Sen gösterir. Meydanlara Türk Eğitim-Sen iner. Davayı Türk Eğitim-Sen açar. Elini taşın altına Türk Eğitim-Sen sokar. İnsanın soracağı geliyor: Sen ne günah işledin be İsmail Koncuk!
 
 
Yücel ÖNDER
Türk Eğitim-Sen
Esenler İlçe Başkanı
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER