Sendika Yöneticisine Saldırdılar

Yeni kurulan Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu okul çıkışında kar maskeli ve sopalı kişilerin saldırısına uğradı. Sendika Genel Başkanı Levent Kuruoğlu saldırıyı kınadıklarını ve adli sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Sendika Yöneticisine Saldırdılar

Kuruluşu birkaç gün önce gerçekleşen Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, İstanbul'da saldırıya uğradı. Okul çıkış saatinde Hasanpaşaoğlu'na sopalarla saldıran kar maskeli kişiler olay yerinden kaçarlarken Hasanpaşaoğlu tedavi altına alındı. Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu ise bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamanın tam metni şu şekilde: 

"NEFRETLE KINIYORUZ

Son dönemde sendika yöneticilerine karşı baskı ve şiddet olaylarına bir yenisi daha eklenmiştir. 

Hürriyetçi Eğitim Sen kurulduktan bir gün sonra 21 Aralık Salı yani bugün, Genel Sekreterimiz Ali İhsan Hasanpaşaoğlu okul çıkışında kar maskeli 4-5 kişilik eli sopalı bir grubun kalleşçe saldırısına uğramıştır. Yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. 

Bu saldırı sadece bir eğitim çalışanına bir sendika yöneticisine değil tüm eğitim çalışanlarına ve hak ve emek mücadelesine karşı yapılmıştır. Türk sendikacılığının hangi zihniyetle karşı karşıya olduğu ortadadır. Sendika başkanlığı makamlarını korumak için üç maymunu oynayanlara, şiddete ortak olanlara yazıklar olsun!

Çıktığımız yoldan geri adım atacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar!

Hür sendikacılık anlayışıyla eğitim çalışanlarının hak ve hukuklarını korumak için tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz! Eğitim çalışanlarının bu zihniyete gereken cevabı vereceğine inancımız tamdır.

Bu ülkenin yönetiminden sorumlu tüm makam ve şahıslara bir çağrıda bulunuyoruz bu menfur saldırıyı gerçekleştiren saldırganları ve arkasındaki azmettiricileri bir an önce yakalayıp Türk adaletinin karşısına çıkarılmasını yetkililerden ivedilikle talep ediyoruz! 

"Meydan okuyoruz, Meydanı boş bırakmayacağız. Hür sendikacılık mevzilerini terk etmeyeceğiz."

Levent Kuruoğlu

Hürriyetçi Eğitim Sen 

Kurucu Genel Başkanı" 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2021, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER