SENDİKADAN MÜDÜR AZARLAYAN VALİYE TEPKİ

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin, Öğretmenler Akademisi Vakfı tarafından düzenlenen bir konferansta, iki okul müdürünü azarlamasına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No'lu Şube Başkanı Adnan Alagöz, "Askerlerin sivilleştiği bir ortamda sivillerin askerleşmesi kabul edilemez" dedi.

SENDİKADAN MÜDÜR AZARLAYAN VALİYE TEPKİ

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Alagöz, Kipaş Eğitim Kurumları'nda düzenlenen "21. Yüzyılın Okulu ve Öğrenme" konulu konferansta Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin iki okul müdürünü azarladığını belirterek, "Sayın Vali salonda bulunan iki okul müdürüne, 'İkiniz beni dinliyorsunuz, değil mi hocam? Ne dedim en son, ne söyledim, lütfen tekrarlayın, hangi okulun müdürüsünüz? Bundan sonra gözüm üzerinizde olacak. Okulunuzun başarısını ve başarısızlığını iyi denetleyeceğim, bilginiz olsun. Milli Eğitim Müdürünüz de bilir, okullarımıza gittiğimde okulun penceresinden sınıflara kadar eksiğine bakarım. Gittiğimiz okullarda neler yaptığımızı Milli Eğitim Müdürünüz size ifade etsin. Eğer öğrenciler başarılı olamıyorsa, ben 'Kaymakam olmak istiyor musunuz?' diye sorduğumda boynunu büküyorsa, 'İstiyorum ama…' diyerek boynunu büküyorsa, işte bundan sorumlu sizlersiniz. Bunu, yatın kalkın, düşünün. Eğer başarımız 60'lı sıralarda kalırsa, bunun hesabını sizden sorarım' diyerek eğitim yöneticilerini çocuk azarlar gibi azarladı. Bu davranış 21. yüzyılın valisine yakışmamıştır" şeklinde konuştu.

Alagöz, askerlerin sivilleştiği bir ortamda, sivillerin askerleşmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "İlimizin eğitimde geri kalmışlığının tek sorumlusunun öğretmen ve okul idarecileri olarak gösterilmesi doğru bir davranış değildir. Eğer ortada bir başarısızlık varsa, bundan valilik, milli eğitim müdürlüğü, belediye, işadamları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, siyasetçiler, öğretmenler, idareciler vb. herkes sorumludur. Öğretmenler, eğitim sisteminin şamar oğlanı; eğitim sistemindeki çarpıklığın sorumlusu değil, aksine bu sistemin mağdurudurlar. Öğretmenlik, azarlanıp hor görülecek bir meslek değil, kapısında kırk yıl köle olunacak bir makamdır."

Eğitim sistemindeki aksaklıklara ve olumsuzluklara rağmen eğitim çalışanlarının görevlerini hakkıyla yerine getirmek şuuruyla hareket ettiğine dikkat çeken Alagöz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun aksini düşünmek, eğitim çalışanlarına yapılan en büyük haksızlıktır. Eğitimde başarıyı artırma toplantılarının; eğitimcilerin azarlandığı, suçlu ilan edildiği, günah keçisi yapıldığı ve moral motivasyonunun bozulduğu toplantılar olmaktan çıkarılarak; öze inildiği, herkesin elini taşın altına koyduğu, daha ciddi toplantılar olmasını diliyoruz."




Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdoğan GÜNGÖR
Erdoğan GÜNGÖR - 12 yıl Önce

Malesef ülkemizde bürokrat saltanatı yaşanıyor.Ülkemizdeki valilere tanınan imkanlar(Yüzlerce dönümlük alana yayılmış konaklar.En lüksünden birkaç makam aracı,her vali döneminde değiştirilen eşyalar)başka ülkelerde cumhurbaşkanlarına tanınmıyor.Bu insanlar tabiki herkesi azrlayacak

SIRADAKİ HABER