SENDİKALARA DİN DÜŞMANLIĞI YAFTASI...

Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent KURUOĞLU nun sitemize gönderdiği açıklama;

SENDİKALARA DİN DÜŞMANLIĞI YAFTASI...

    Bir  Haber sitesinde Samsun ili Canik ilçesinde açılacak İmam Hatip ortaokulunun açılmaması için ; " Eğitimsen çatısı altında , Eğitim - İş , Aktif Sen ve Türk Eğitim Sen yöneticileri ortak basın açıklamasına imza attılar..."  ibareleriyle başlayan tamamı yalan ve iftira bir haber bulunmaktadır.
 
    KONUYU ANLAYAMAYANLAR İÇİN TEKRAR AÇIKLIYORUM  !
 
    Samsun İli Canik ilçesinde  binaları ve bahçeleri birbirinden ayrı Fatih Orta Okulu ve Fatih İmam Hatip Orta Okulu vardır. Sorun İmam Hatip Orta Okulunun açılması değil var olan okulun düzgün yapılmamasıdır. Bunun sonucunda da bir yıl önce Fatih Orta Okulunun bazı sınıflarını kullanması, bu yılda geçen yıla ek olarak 6 sınıf daha almak istemesi ile ilgilidir. Yani haberi veren sitenin attığı başlık yalandır. Bu durum da Fatih Orta Okulunda sınıflarda öğrenci sayısı 45'e çıkmakta çok sayıda öğretmende norm fazlası olmaktadır. Bu sınıfların İmam Hatip Orta Okulu tarafından kullanabilmesi için Fatih Orta okulunun Yangın merdiveni, laboratuvarı, kütüphanesi, toplantı salonu iptal edilmiştir. Bizim açımızdan asıl konu da budur. Şayet Fatih Orta Okulunda yangın çıkar ve Allah göstermesin ölen yaralanan olursa bunun müsebbiplerinden de birinin siz olacağınızı bilmenizi isteriz.
  Bilmelisiniz ki biz İmam Hatiplere yada din eğitimine karşı değiliz. Hatta taraf olduğumuz herkesçe bilinir. Biz öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur edilmesine ve sizin zihniyetinize karşıyız.

     Ayrıca; Belirtildiği gibi, basın açıklaması, sadece adı verilen 4 sendika üyeleriyle değil,haber fotoğrafında görüldüğü gibi Eğitim Bir –Sen üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir.  
 
     Bu mübarek ramazan gününde attığınız iftira için sizden öbür dünyada davacıyım bilmenizi isterim. Tabi öbür tarafa inanıyorsanız. Bu ihtimali de göz önünde bulundurarak haberinizle ilgili bu dünyada da dava açacağımızı bilmenizi isteriz.
 
LEVENT KURUOĞLU
 Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkan
ı
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
samsunlu
samsunlu - 9 yıl Önce

Benim dedemde hacı idi mealinden durum dedenin hacı olması torunu kurtarmazYa olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun

velhasıl
velhasıl - 9 yıl Önce

vay vay...EBS den TES-Aktif gönüllüsü bir kaç kişi ile birlikte haber... Hep birlikte İmam Hatip Lisesi düşmanlığınızı alkışlayalım...

SIRADAKİ HABER