Sendikamızı Hedef Alan Taraflı Haber İçin Kamudan Haber Özür Diledi

İnsanları manipüle etmek, toplum mühendisliği yapmak, darbe dönemlerinin topluma aşıladığı ve meşrulaştırmaya çalıştığı bir alışkanlık.

Sendikamızı Hedef Alan Taraflı Haber İçin Kamudan Haber Özür Diledi
Genelkurmay Başkanlığı’nın da, şüphelilerin de inkâr edemediği bazı kesimleri karalayan 42 internet sitesi ile toplumu manipüle etmeye yönelik “İnternet Andıcı” olayının editörünü kendine rehber edinerek, sendikamız hakkında bilgi kirliliği oluşturmaya çalışan site editörü, tepkimiz üzerine yetkisinden olmuş ve siteyle ilişiği kesilmiştir.   

Öğretmenlere iller arası rotasyon uygulanmak istendiği haberleri üzerine sendikamızın duruşunu ifade eden “Göçebe Öğretmen Uygulamasına HAYIR!” açıklamamızı yapmış ve rotasyona tepkimizi ortaya koymuştuk. Tepkimiz üzerine 8 Ekim 2011 saat 19.00’da Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu’yu arayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e Genel Başkanımızın; “Rotasyonun söylentisini bile kabul edemeyiz” demesi üzerine bu bilgiyi basınla paylaştık.  Basına geçtiğimiz haberi,  kamudanhaber adlı internet sitesinin, haber girme yetkisi verdiği bir editörün gölgelemeye çalışması üzerine habercilikle ilgisi olmayan bu girişime tepki gösterdik. Habercilik ilkelerine yakışmayacak nitelikte paragraf ekleyerek bir başka sendikaya olan yakınlığından olsa gerek, sendikamızı yıpratmaya ve kamuoyunu yönlendirmeye yönelik girişime gösterdiğimiz haklı tepki üzerine site sahipleri editörün etik ilkelere uymadığından haber girme yetkisini iptal etti ve sendikamızdan özür diledi.
 
kamudanhabersitesi tarafından “Eğitim-Bir-Sen’den ÖZÜR DİLİYORUZ” başlıklı açıklamada şöyle denildi:
 
Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nin dün sitemize göndermiş olduğu basın açıklamasına yorum katarak Eğitim-Bir-Sen camiasını mesnetsiz bir şekilde ilzam ederek habercilik ilkelerini ihlal eden sitemiz editörünün davranışını asla tasvip etmiyoruz. Kamudan Haber sitesi olarak Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nden, üyelerinden ve sitemizi takip eden herkesten özür diliyoruz.
 
Habercilik ilkelerini ihlal ederek sitemize gönderilen habere giriş metni yazıp, kirli propaganda yaparak tarafsızlığını yitiren sitemiz editörünün editörlük yetkisi elinden alınmış ve sitemizle ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER