SENDİKANIN GÜNDEMİ KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

Eğitim-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, kamuda yaşanan başörtüsü yasağı zulmünün sona erdirilmesi gerektiğini ifade ederek, yasal olmayan başörtüsü yasağının ‘yasal olarak’ son bulması için, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

SENDİKANIN GÜNDEMİ KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI
 
Ankara Eğitim-Bir-Sen 2 ve 3 No’lu şubelerimizin divan toplantılarına katılan Bilgin, eğitim çalışanlarının sorunlarının görmezden gelinerek, Türkiye’nin temel sorunlarının çözülemeyeceğini kaydetti.
Bilgin, “Sorunların çözümünde sadece bizlerin sorumluluğu yoktur. Bu, toplumun genelini ilgilendiren bur durumdur. Herkes elini taşın altına koymak zorundadır” dedi.
Bakanlığın artık eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmeye odaklanması gerektiğini dile getiren Murat Bilgin, eğitimciler olarak bazı söylemlerden bıktıklarını belirterek, üslup, usul ve beyanlara herkesin dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.
Türkiye’de yeni bir iklimin oluşturulması gerektiğini belirten Bilgin, “Dünyanın bütün toprakları tek bir insanın bir damla kanından daha değerli değildir. Artık bu ülkede ölümlerle anaların yüreği yanmasın, ömür boyu sürecek acılara artık yeter diyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak Türkiye’nin acılarından yana tarafız. Bu ülkede dökülen kanın son bulması en büyük isteğimizdir. Türkiye bu prangalarından bir an önce kurtulmalıdır” şeklinde konuştu.
Bilgin, hükümetin kamudaki başörtüsü yasağına artık son vermesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Kadınlar hala zulüm altındadır. Ülkemizdeki kadınların yüzde 65’i başörtülü olmasına rağmen şimdiye kadar hiçbiri Meclis’te temsil hakkı elde edememiştir. Bu durum, bizler için büyük bir vebaldir. Bu ayıptan kurtulmak için daha fazla mücadele edeceğiz, emek vereceğiz.”
Bilgin, Memur-Sen’in ve ona bağlı sendikaların artık en önemli hedeflerinden birisinin  başörtüsü yasağını başta resmi kurumlar olmak üzere tüm alanlarda toptan kaldırmak olduğunu vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER