Şiddet Bizim Kaderimiz Oldu!

Hürriyet Sağlık-Sen Dış İlişkiler ve Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Kahraman, sağlık kuruluşlarında yaşanan şiddet olaylarına karşı alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını ve şiddetin son örneklerinin Samsun ve Alanya’da görüldüğünü belirtti.

Şiddet Bizim Kaderimiz Oldu!

Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Dr. Ekrem Kayaalp’in, hasta yakınları tarafından darp edilmesi ve Alanya’da bulunan bir Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli olan Dr. Melek Bağçe’nin boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülmesini, sağlıkta yaşanan şiddetin son iki örneği olarak gösteren Hürriyet Sağlık Sen Dış İlişkiler ve Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Kahraman, sağlık kuruluşlarında alınan tedbirlerin ve önlemlerin yetersiz kaldığını belirtti.

Sağlıkta şiddetin önüne geçilemediğini ve her geçen gün derinleşen bir yara haline geldiğini ifade eden Kahraman konuyla ilgili açıklamasında,
“Sağlıkta şiddet bizim bitmek ve dinmek bilmeyen kaderimiz oldu. Bu bağlamda en son yaşanan iki olay üzerinden tepkimizi dile getirmek istiyoruz. Son iki örnekte olduğu gibi Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi’nde hasta yakınları ve kim oldukları belli olan kişiler tarafından Dr. Ekrem Kayaalp darp edilmiş ve sağlıkta şiddete maruz bırakılmıştır. Doktorumuzun sağlık durumunun ciddi olduğu haberini aldık. Konuya ilişkin Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Sayın Erdoğan Çakmak ve Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın tarafından gerekli açıklamalar yapılmış ve gerekli tepkiler gösterilmiştir.
Sağlıkta şiddet tabii sadece bununla bitmiyor. Örneklerden bir diğeri ise, Alanya’da bulunan bir Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli olan Dr. Melek Bağçe’nin başına gelmiştir. Dr. Melek Bağçe ne yazık ki boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür. Bu şiddet sadece bir sağlık personeline yönelik gerçekleştirilmiş bir şiddet olmanın yanı sıra bir kadın cinayeti olması nedeniyle bizleri daha derinden üzmüştür. Biz kendimizi kimden nasıl koruyacağımızı artık bilemez hale geldik” ifadelerini kullandı.
X-RAY CİHAZLARI ÖZELLİKLE ACİL GİRİŞLERİNDE BULUNDURULMALI
Kamu kurumlarının çoğunda güvenlik önlemlerinin üst düzeylerde tutulduğunu ve bu önlemlerin şiddeti caydırıcı nitelikte olduğunu belirten Kahraman, “Artık her sağlık merkezinde bu tür şiddetlerin gerçekleştiğini görüyoruz. Bugün özel ya da resmi hangi kuruma girerseniz girin kapıda bir takım güvenlik tedbirleriyle karşılaşırsınız. X-ray cihazlarından geçersiniz, çantalarınız aranır ve hatta bazen üst aramasından bile geçersiniz ve o kurumda şiddet böylelikle caydırılmış olur. Ancak bugün hiçbir sağlık kuruluşunda maalesef buna benzer güvenlik önleminin olmadığını görmekteyiz. Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bütün hastanelerin girişlerinde güvenlik önlemlerinin ve güvenlik görevlilerinin arttırılması, özellikle acil servis giriş kısımlarına x-ray cihazlarının konulmasını talep ediyoruz. Hiç kimse elini kolunu sallayarak bir sağlık personelini darp etmek ve öldürmek üzere sağlık kuruluşlarına giremesin. Öncelikli olarak bu bizim olmazsa olmaz talebimizdir” şeklinde konuştu.
“MEMUR HAKKINI ALAMIYOR” HASHTAG ÇALIŞMAMIZ BAŞARILI OLDU
Hür-Sen Konfederasyonu ve Hep-Sen öncülüğünde başlatılan ‘Memur Hakkını Alamıyor’ hashtag çalışmasıyla seslerini dünyaya duyurmayı başardıklarını ifade eden Kahraman açıklamasında,
“15 Haziran Perşembe günü Hür Sen Konfederasyonu ve Hep Sen öncülüğünde ortak bir hareketle hashtag çalışması yaptık. ‘Memur hakkını alamıyor’ hashtag çalışmasında, Hür-Sen Konfederasyonu’nun yanı sıra birçok sendika ve twitter sayfasının desteğiyle sağlanan geniş katılım sonucu 2 gün süreyle Türkiye’de birinci sırada yer aldık. Memurun sesini en güçlü şekilde bu denli ve bu kadar güçlü ilk kez duyurmayı başardığımıza inanıyorum. ‘Memur hakkını alamıyor’ hashtag çalışması kapsamında Türkiye’de 140 binin üzerinde tweet atıldı. Bu bağlamda dünya gündemine, sağlık çalışanlarının da çok güçlü destekleriyle girmeyi başardık. Ümit ediyoruz ki hükümetin, devletin ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da gündemine girmiş olalım” ifadelerine yer verdi.

MEMURLAR KÜÇÜK TUTARLARA MAHKÛM EDİLEMEZ
Memurların sosyal ve mali yönden sıkıntılı dönemden geçtiğini belirten Kahraman, yetkili sendikalara seslenirken, çıkar ve menfaat amacıyla memurun küçük tutarlara mahkûm edilemeyeceğini ifade etti. Kahraman, “Yetkili sendikaların kapalı kapılar ardında kendi kişisel çıkar ve menfaatleri için çok küçük tutarlara memurları mahkûm etmesini kabul etmiyoruz. Bugün memurların sosyal ve mali yönden bir darboğazda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu darboğazdan çıkışın ancak Sayın Cumhurbaşkanı’mız tarafından memurların haklarının verilmesiyle mümkün olabileceğini söylemek istiyoruz. Tüm kamu çalışanı arkadaşlarım adına memurun hakkının verilmesini Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan talep ediyorum” şeklinde konuştu. 

KÖRFEZ GAZETE 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER