SINAV ÜCRETİ ADALETSİZLİĞİ MUTLAKA SON BULMALI

Eğitim Bir Sen Başkanvekili Latif Selvi, sınav ücreti mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

SINAV ÜCRETİ ADALETSİZLİĞİ MUTLAKA SON BULMALI
Nitelikleri itibarıyla aynı olan sınavlarda görev alan öğretmenlere farklı ücret ödenmesinin doğurduğu mağduriyete işaret eden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, sorunun müzakere edildiği toplantılarda konuyu tüm detayıyla Kamu İşveren Heyetine anlattıklarını belirtti.
 Toplu sözleşme masasına taşıdıkları önerinin mutlaka kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Selvi, “Sınav ücreti ile adaletsizliği ortadan kaldırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.
 
ÖNERİMİZ, UYGULAMADA BİRLİK SAĞLANSIN
 
Sınav ücretleri ile ilgili adaletsizliği ortadan kaldırmak için Kamu İşveren Heyetine uygulamada birlik sağlanması yönünde bir öneriyle gittiklerini söyleyen Selvi, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlarda görev alan öğretmenlere, ek ders esaslarına göre değil, Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre ödeme yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Sınavda görev alan gözetmen ve salon başkanına ödenen ücretin, öğretmenin fiilen yaptığı görevin zorluğu ve sorumluluğu düşünüldüğünde hiç adil olmadığını söyleyen Selvi,”İşi yapan ve sınav uygulamasıyla ilgili iş yükünü omuzlayan öğretmenlerimize 45 TL ödeniyor. Bu haksızlığın sebebi, sınav ücretinin Ek Ders Esaslarına Göre ödenmesidir. Oysa sınav ücretleri Ek Ders Esasları yerine Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre ödenmesi, öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığını almaları için yeterlidir. Bunu kabul ettirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

NÖBET ÜCRETİ VERİLMEZSE İMZA ATMAYIZ
 
Nöbet ücretlerine de dikkat çeken Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi,  “Ücretsiz nöbet tutmayız, nöbet ücreti verilmezse imza atmayız.” dedi.
 Latif Selvi,  Toplu sözleşme masasına taşıdıkları sorunların çözülmeden yeni öğretim yılına başlanmasının okullarda ciddi bir kaosa neden olacağını söyledi. Nöbet ücreti ile ilgili sorunun çözülmemesi durumunda geçen öğretim yılı gösterdikleri fedakârlığı göstermeyeceklerini söyleyen Selvi, ücret ödemeden nöbet tutturmaya çalışanların anayasal suç işlemiş olacağını belirti.
Sorunun çözülmesi için yeterince süre verdik
Geçen öğretim yılında okullarda öğrencilerin güvenliği nedeniyle nöbet eylemi kararı almadıklarını söyleyen Selvi, “2013 yılında yapılan 2. Dönem toplu sözleşme sürecinde başlayan, Kurum İdari Kurullarında devam eden nöbet ücreti talebimizi son olarak 350 bin imza ile yetkililere ilettik. Sorunun çözülmesi için yeterince zaman verdiğimizi düşünüyoruz. Toplu sözleşme masasına da taşıdığımız nöbet sorunu çözülmezse, alacağımız kararın meydana getireceği problemlerden kimse bizi sorumlu tutmasın.” ifadelerini kullandı.
Kararlıyız, imza atmayız
Toplu sözleşme masasında çözüm birçok önemli sorun bulunduğunu ve bu sorunlardan bir tanesinin de nöbet ücreti olduğunu söyleyen Selvi, nöbet ücretinin eğitim hizmet kolunun en önemli taleplerinden biri olduğuna işaret ederek, “Nöbete ücret verilmeyen bir toplu sözleşmeye yetkili sendika olarak imza atmamız mümkün değil. Kamu İşveren heyeti, kararlığımızın farkında olsun ve nöbet ücreti ile ilgili sorun toplu sözleşme ile son bulsun.”
 

 
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER