SKANDAL ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI !!!

TÜRK EĞİTİM-SEN KONYA 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI TANFER ATA’NIN “ÇUMRA’DA YAPILACAK ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMIYLA İLGİLİ” BASIN AÇIKLAMASI METNİDİR

SKANDAL ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI !!!
   
   
Bilindiği gibi 24 Kasım tarihi Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu günün anlamı ve önemi her Öğretmenimiz için çok değerlidir. Mesleki onuru ve memleketimizin geleceği için hizmet üreten Öğretmenlerimiz sürekli ihmal edilmektedir. Hatta bugünlerde siyasete ve yandaş sendika faaliyetlerine kurban edilmekte, reklam aracı olarak kullanılmak istenmektedir.
Çumra ilçemizde Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı düzenlenmiştir. Sendikamıza gelen şikayetlerden öğrendiğimiz kadarıyla; devletin resmi kurumu olan Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Çumra Kaymakamının başkanlığında yapılan toplantı sonucu okullara resmi yazı ile duyurulmuştur. Bu yazıya bakıldığında, işin davet kısmının Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapıldığı, yemek kısmının ise yandaş sendikaya havale edildiği görülmektedir. Toplantı Tutanağının 9. Maddesinde “9. Yemek masrafları Eğitim Bir-Sen tarafından karşılanmıştır.” ifadesi dikkat çekmektedir. Bu resmi yazıda Çumra Kaymakamının, Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürünün ve diğer yöneticilerin imzaları bulunmaktadır.
Buradan Çumra Kaymakamı ve Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürüne soruyoruz! Bu programı Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi olarak düzenliyor ve davetlileri çağırıyor ise yemek işini niçin bir sendikaya havale ediyor? Çumra’da sadece Eğitim Bir-Sen sendikası mı var, tüm eğitim çalışanları Eğitim Bir-Sen’e üye de bizim mi haberimiz yok? Niçin diğer sendikalar dışlanmıştır, bilgi verilmemiştir?
Bu programı Sendika düzenliyor ve yemeği sendika veriyor ise, devletin resmi kurumunun toplantısında bu sendika ismi niye geçiyor? Devletin Kaymakamının ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile diğer yetkililerin bu toplantıda işleri ne?
Bu bir SKANDAL’dır. Böyle devlet idareciliği olmaz. Bir sendikaya avantaj sağlayacak şekilde, bir sendikanın reklamını yapacak şekilde devletin resmi kurumları ve yöneticileri alet edilemez.
Çumra Kaymakamı ve Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürünü aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Yol yakınken bu işi düzeltin, ya devletin resmi imkanlarıyla bu programı yapın, ya da iptal edin. Aksi takdirde yetkinizi ve sorumluluğunuzu bir sendikaya avantaj sağlayacak şekilde kullandığınız için hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır. Bunun da bilinmesini istiyoruz. Böyle bir rezalet olamaz.  Hiçbir şeyden haberi olmayan Öğretmenlerimizin pazarlanmasına seyirci kalmamızı beklemeyin.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur. 19/11/2015.

Tanfer ATA
Türk Eğitim-Sen
Konya 1 Nolu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER