SON DEPREM TEKİRDAĞ' DA EĞİTİMCİLERİ VE VELİLERİ KAYGILANDIRDI..

SON DEPREM TEKİRDAĞ' DA EĞİTİMCİLERİ VE VELİLERİ KAYGILANDIRDI..
Bilindiği gibi ülkemiz birinci derecede deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. İlimizde bu kuşağın en zayıf halkalarından birisidir. Maalesef depreme karşı yeterince hazırlıklı olmadığımızdan, gelişmiş ülkelere göre can ve mal kayıpları daha fazla yaşanmaktadır. Ülkeyi ve illerimizi yönetenler ciddi ciddi bu konulara kafa yorarak kalıcı çözümler üretmesi gerekirken, günü kurtaracak çalışmalar yapılmakta dolayısıyla can ve mal kayıplarımız her dönem artarak devam etmektedir.
                Bugün kaygıların en fazla olduğu yer okullarımızdır. Sadece ilimizde yüz binlerce öğrenci günün önemli bir bölümünü okullarda geçirmektedir. Allah korusun, yaşayacağımız deprem okullarımızı, öğrencilerimizi, velilerimizi ve tüm eğitimcilerimizi çok yakından ilgilendirmekte ve kaygılandırmaktadır.
2012-2013 öğretim yılında sayın valimiz Ali YERLİKAYA’ nın direktifleriyle başlatılan okullara depremsellik testi yapılması bizleri çok umutlandırmıştı. Ancak aradan bir buçuk yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen 14 Nisan da İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Halis İŞLER’ in testi yapılan 241 okuldan 143 ünün güçlendirileceğini belirtmesi ve bu yıl için Marmara Ereğlisi, Süleymanpaşa ve Şarköy deki sadece dört okulumuzun birinci derecede riskli olması nedeniyle güçlendirme yapılacağını açıklaması kaygıların giderilmesinde yeterli olmamıştır. Çünkü sayın mili eğitim müdürümüzün açıklamaları doyurucu olmaktan çok uzaktır. Güçlendirilmesi yapılacak 143 okuldan sadece 4 üne kaynak bulunarak programa alınması tüm tarafların kaygısını arttırmaktadır. Kaynak bulunamadığı için güçlendirilmesi yapılamayacak okulların sorumluluğunu kim alacaktır.Tedbir alınmasa riskli okulların her birinin Soma dan farkı yoktur. Bu durumun kamuoyuna bir an önce açıklanması gerekmektedir.             
 Öte yandan Uzmanlar tarafından “ deprem sırası Tekirdağ da” başlıklı gazete haberleri de kaygılarımızı körüklemektedir.                 Buradan başta Sayın Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüze sesleniyoruz. Eğitimciler, veliler ve öğrenciler kaygı içerisindedir. Bazı okullarda iki defa depremsellik testi yapılması, 143 güçlendirilecek okullardan kaynak bulunamadığı için sadece dördünün programa alınması, bazı eğitimci ve velilerin okullarla ilgili depremsellik konusunda yazdıkları dilekçelere cevap verilememesi, Haziran başına gelmişken güçlendirmeyle ilgili doğru dürüst hazırlık yapılmaması da toplumsal kaygılarımızı arttırmaktadır.
                Sayın Valim; okulların tatile gireceği şu son günlerde lütfen bu onarım ve güçlendirme çalışmalarını hızlandırınız. Güçlendirme kapsamına riskli 143 kurumu da alınız. Gerekirse tüm toplumun fedakârlığını da isteyerek bu güçlendirmeleri hep birlikte tamamlayalım ilimiz insanı size güveniyor. Lütfen bu güveni boşa çıkarmayınız.
                Saygıdeğer siyasiler; ilimizdeki başta okullarımız olmak üzere çok önemli bir sınavdan geçmektedir. Kaynak bulunamaması nedeniyle onarılamayacak 139 kurumumuzda güçlendirme yapılabilmesi için kaynak bulmada sizlere de görev düşmektedir. Aksi halde önümüzdeki dönemde yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun en büyük müsebbibi başta iktidar partisi temsilcileri olmak üzere sizlerde de olacaksınız...
                                                                                                                                      Muzaffer DOĞAN
                                                                                                                               Türk Eğitim Sen
                                                                                                                              Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER