SÖZDE YETKİLİ SENDİKA

Eleştiriye tahammülleri yok… Yanlışlarının söylenmesine tahammülleri yok… Yapmadıklarının ifşa edilmesine tahammülleri yok… Yaptıklarının ifşa edilmesine ise hiç mi hiç tahammülleri yok…

SÖZDE YETKİLİ SENDİKA
Eğitim Bir-Sen denilen “Sözde Yetkili Sendika” kendi web sitesinde bir haber yayınlamış. Eleştirisi şu efendim: “Habere yorum katılmış ve sendikamıza karaçalınmış…” diyorlar kısaca. Kendi yaptıkları haberde de aba altından sopa gösteriyorlar. “Sözde Yetkili Sendika” olan Eğitim Bir-Sen’in sorunlar karşısındaki tepkisizliğini ve uyuşukluğunu eleştiren bir paragrafın açıklamalarının baş tarafında kalın puntolarla yer almasını hazmedememişler. Ancak aynı şeyi kendileri yapmışlar. Bir site sizden özür diledi ise özür yazısını aynen yayınlarsınız. Ama öyle yapmamışsınız yorumlarınızı en başa yerleştirmişsiniz. Siz de eleştirdiğiniz şeyi yapmışsınız ve siteye neredeyse “Ergenekoncu” demeye getirmişsiniz. Aklınızca her zaman olduğu gibi “Mağdurları” oynamaya çalışmışsınız.
 
Sizi eleştiren bir paragrafı yazan kişiyi “İnsanları manipüle etmek, toplum mühendisliği yapmak, darbe dönemlerinin topluma aşıladığı ve meşrulaştırmaya çalıştığı bir alışkanlığı devam ettirmek” ile suçlamışsınız.  Sizlere kalsa, sizi eleştiren herkes peşin peşin suçludur. Ya “Ergenekoncu” yaftasını yer ya da “İnternet andıcı editörü” olur adı…    
 
Sayın Eğitim Bir-Sen yöneticileri sitenizdeki açıklamanızda “Habercilik ilkeleri”nden bahsetmiş bir de ahlak dersi vermeye kalkmışsınız. Ancak verdiğiniz dersi kendiniz web sitenizde uygulamaktan imtina etmiş; “Hımmmm akıllı ol, yoksa seni ‘Ergenekoncu’, ‘Andıççı’ yaparım!…” anlamına gelen paragrafları özür yazısına ekleyerek tehdide baş vurmuşsunuz.

Öğretmenlere rotasyon haberleri ile ilgili kendi uyuşukluğunu, iş bilmezliğini, titrek ve cılız itirazlarını gözden kaçırmak için web sitelerine türlü baskılar uygulamaya çalışmak acaba hangi ilke, hangi ahlak ve hangi özgürlükçü anlayışa sığmaktadır?…  Bakınız hemen örneğini gösterelim değerli okuyucularımıza:
 
Eğitim Bir-Sen Tokat – Reşadiye İlçe Temsilcisi Mustafa ELMAS bir basın açıklamasını kamu web sitelerine göndermiş. Gönderdiği basın açıklamasında Sayın ELMAS, “… sendika olarak biz susuyoruz, neden?” diye serzenişte bulunuyor. Kime? Eğitim Bir-Sen Genel Merkezine, efendim. Devamında; “Şunu unutmamalıyız ki üyelerinin hakkını savunmayan bir sendikacılık olamaz.” diyor. Bu eleştirileri yapan kişi Eğitim Bir-Sen Reşadiye İlçe Temsilcisi Mustafa ELMAS, yani bir sitenin “İnternet Andıcı Editörü” değil.

Evet çok güzel değil mi?… Bu basın açıklaması bazı sitelerde yayınlandı. Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi bu basın açıklamasından çok ama çok rahatsızlık duydu ki site açıklamayı kaldırmak durumunda kalmış.

Yukarıda gördüğünüz gibi bu sitedeki bu bağlantıda bulunan basın açıklaması kaldırtılmıştır…

Şimdi Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi şu soruların cevabını vermelidir:

 
Bu sitede temsilcinizin yaptığı basın açıklamasını rica ederek mi, tehdit ederek mi kaldırttınız?
 
Reşadiye Temsilciniz Mustafa ELMAS’ın bu basın açıklamasından dolayı başına bir iş gelir mi?
 
Neden bu kadar paniğe kapıldınız da bu açıklamanın siteden kaldırılmasına vesile oldunuz?
 
Sizler Genel Merkez yöneticisi olarak Başkentte, Ankara’da bulunmanıza rağmen, taaaa Reşadiye’deki ilçe temsilciniz sizlerden önce nasıl oldu da açıklama yapabildi?
 
Tüm Türkiye “rotasyon, rotasyon” diye çalkalanırken, sizler Ankara’da ne işle meşguldünüz?
 
Yaşlılara çok saygısı olan şube başkanınızla, Reşadiye temsilcinizin düşüncelerinin ve tepkilerinin örtüşmemesi, öğretmene rotasyon konusunda, net bir düşüncenizin olmadığını ilan etmiyor mu?”  
 
Öğretmene rotasyon konusunda net düşünceleriniz varsa ve bu açıkladığınız gibi ‘kesinlikle kabul edilemez’ yönünde ise neden hemen tepki vermediniz?
 
Tepki vermemenin ve iki arada bir derede kalmanın suçunu neden başkalarına yıkmaya çalışıyorsunuz?
 
Bugün sendikacılık yapamıyor iseniz, ne zaman sendikacı olmayı ve sendikacılık yapmayı düşünüyorsunuz?
 
Kör, ruhsuz, dinsiz bir Anayasa ile birlikte; kör, ruhsuz, dinsiz bir eğitim camiası mı arzu ediyorsunuz?
 
Kör olmayan, ruhu uyuşukluğa dayanamayan, Peygamberinin emrini dinleyip ‘Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır.’ mucibince tepki veren Reşadiye Temsilcinizin basın açıklaması; kör, ruhsuz, dinsiz olamadığı için mi kaldırıldı haber sitelerinden?
 
Sizleri eleştiren sitelere sansür uygulamaya çalışmak “özgürlükçü anayasa” istemekle bağdaşır mı?
 
Sizler özgürlüğü sadece bir grup için mi istiyorsunuz?
 
Üyelerimizin dertleriyle dertlenelim, susmayalım artık, diyen Reşadiye Temsilcinizin feryadına kulak verecek misiniz?
 
Yoksa bu temsilcinizi görevden mi aldınız?
 
Efendim, ben bu soruları birkaç sayfa daha uzatabilirdim. Ancak gerek görmüyorum, bir tanesine makul mantıklı bir cevap verilirse ona da razıyız. Bu cevabı bizlere değil eğitim çalışanlarına vermeleri gerekir tabii ki…


unsalerkan.com


Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 12 yıl Önce

Tebrik ederim. Bu kadar net bı kadar doğru tespit içinnn

Hüseyin ceylan
Hüseyin ceylan - 12 yıl Önce

Hoppalaa Ne var Bu yazıda ŞimdiNeticede adam İlçe başkanı .Rotasyonun ilk dedikodusuna genel merkezinin cevabını bekleyemeden cevap vermiş.Tepkisinide abartmış olabilir efendi.Bakanın çalışmasına dair eleştirinin kalitesini bırakıpta genel merkezi ile ilgili boyutu öne çıkarmanız yanlış.Yani 195 binin temsilcisi genel başkan ROTASYONA karşı olduğunu ifade edecek sen İlçe temsilcisi üzerinden fırtına yaratmaya çalışacaksın.kuzum ne yapmaya çalışıyorsun...

SIRADAKİ HABER