Sözleşmeli Köleliği İcat Edenlerden Seçim Özrü

Türk Eğitim Sen olarak meydanlarda aylardır gösterdiğimiz mücadelenin –Seçim arefesi de olsa- boşa çıkmadığını görmüş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bunun, bizim için yeterli olmadığını da tüm sözleşmeli kölelik anlayışının yıkılması gerektiğini de buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz. Konuyla ilgili TES Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Süleyman Pekin’in basın açıklaması:

Sözleşmeli Köleliği İcat Edenlerden Seçim Özrü
Değerli arkadaşlar;

4-B, 4-C çıktı çıkalı tamamını “Sözleşmeli Kölelik” görerek mücadele ettik. Gerek İzmit sokakları ve gerek Ankara meydanları bu mücadelemizin şahididir. Eğitim camiasında ayrımcılığa ve eşitsizliğe neden olan bu uygulamaları düzeltmek için çalmadığımız kapı, açmadığımız dava kalmadı nerdeyse.
Şükür ki seçim sebebiyle sıkışan İktidar alelacele Kanun Hükmünde Kararname ile işi çözme becerisi göstermiştir. Güzel fakat eksik irade gösterilmiştir. 100 bine yakın sözleşmeli bu durumdan yararlandırılmamıştır. Seçime 3 - 4 gün kala kapsam dışı arkadaşlarımız için de bir umut ışığı bekliyoruz. Bu amaçla hazırladığımız ve internet sitemize koyduğumuz Kadro Talep Dilekçelerini Başbakanlık Özel Kalem’e fakslama kampanyası başlatıyoruz.

Türk Eğitim Sen olarak en son 13 Mart 2010 ve 16 Nisan 2011 tarihlerinde düzenlediğimiz mitinglerde sözleşmelilere verilen kadro sözünü hatırlatmıştık. Hele hele 25 Kasım 2009 tarihinde yaptığımız İş Bırakma Eylemi hala unutulmamıştır. Sözleşmeli öğretmenlere verilen ve bir türlü tutulmayan sözün gün gün takipçisi olduk. Hatta 18. Millî Eğitim Şurası’nda yine biz, sizin duygularınıza tercüman olduk. Açtığımız davalarla 4-C Kısmî Zamanlı Öğreticilik uygulaması yerine 4-B Sözleşmeli Öğretmenliğe geçişi sağladık.
Nihayet 700 gün sonra tam sonuç aldık. Yorgun değiliz; mücadelemiz zaferle neticelenmiştir. Bu bizimle birlikte her ortamda mücadele koyan 4-B’li arkadaşlarımızın başarısıdır. Hepsinin teker teker tebrik ediyoruz.
            Bundan sonraki süreçle ilgili olarak 4-B’li istihdam modeline tamamen son verilmelidir. Bir yanda sözleşmeliler kadroya alınırken diğer yanda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun, Temmuz ayında 15 bin Sözleşmeli Öğretmen alımının yapılacağını belirtmesi büyük bir çelişkidir.
            Herkesin bilmesi gerekir ki bundan sonraki süreçte Sözleşmeli Personel istihdam edilmesi hukuka aykırı olacaktır. Çünkü İktidar, Sözleşmeli Personeli kadroya alarak sözleşmeliliğin hukuka uygun olmadığını kabul etmiştir. Bizim bu noktada talebimiz, 4-B’li sözleşmeli personel uygulamasının tamamen tarihe gömülmesidir.
            Ve bu arada Hükümet, 4-B’lileri kadroya alırken 4-C’lileri bile bile unutmuştur. Özelleştirme mağduru 45 bin 4-C’li personel halen ‘insanlık ayıbı’ standartlarında ömür tüketmektedir. Adeta kaderlerine terkedilmiş bir halde ama canla başla hizmet üreten 4-C’li personelin feryadına kulak verilmelidir.
            Türk Eğitim Sen olarak 4-C uygulamasını icat eden Hükümetin yaptığı bir başka yanlıştan ivedilikle dönmesini istiyor, özelleştirme mağdurları ve onların ailelerine müjde vermesini bekliyoruz.
            Ne de olsa önümüzde sandık var. Kamuoyuna duyuruyoruz
 
TES Kocaeli Şubesi







Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER