Sözleşmeli Öğretmen Eşlerinden AES’e Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4-B statüsünde sözleşmeli olarak farklı illerde çalışan öğretmenlerimizin eşleri sendikamızı ziyaret ederek genel başkanımız Mehmet Alper Öğretici ile görüştü.

Sözleşmeli Öğretmen Eşlerinden AES’e Ziyaret

Sözleşmeli öğretmen eşleri,  aile birliklerinin sağlanmadığı için mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

Bir öğretmenimizin eşi ise ‘ ben de sözleşmeli olarak farklı bir kurumda çalışmaktayım, eşimin çalıştığı ilde benim çalışabileceğim bir alan yok bu nedenle ben de eşimin yanına gidemiyorum’ diyerek yaşanan mağduriyeti ifade etti.

Genel Başkanımız Mehmet Alper Öğretici ise,

Ben de sözleşmeli öğretmenlik yapmış ve bu mağduriyetleri yaşamış bir öğretmenim, genel başkanım. Bu nedenledir ki sizlerin mağduriyetini çok iyi anlıyorum.

Öğretmenlerimizin eşlerinden, çocuklarından ayrı kalması kabul edilemez. Bakanlığımızın geçmişte uyguladığı ve başarısız olduğu için kaldırdığı bu uygulama ne yazık ki 2016 yılında tekrar getirilmiştir.

Bakanlık buna gerekçe olarak da çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde öğretmen tutamadıklarını ifade etmiştir. Her zaman söylediğimiz gibi çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde öğretmen tutmanın yolu sözleşmeli öğretmenlik değil; içerisinde teşviği de içeren adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemidir.

Bu nedenle her zaman her fırsatta sorunlarınızı dile getiriyor ve kapsamlı çözüm önerilerimizi bakanımız başta olmak üzere tüm yetkililer ile paylaşıyoruz.

Öğretmenin ücretlisi, geçicisi, sözleşmelisi olmayacağını ifade ederek tek öğretmen istihdamının kadrolu olması gerektiğini vurgulayan Öğretici, sözleşmeli öğretmenlerimizin sorunlarını her zaman dile getireceklerini ifade ederek ziyarete gelen öğretmenlerimizin eşlerine teşekkür etti.

Anadolu Eğitim Sendikası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER