SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN TORPİL ARAYIŞLARI BAŞLADI!

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN TORPİL ARAYIŞLARI BAŞLADI!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eylül-Ekim döneminde atamayı planladığı 15 bin sözleşmeli öğretmen ile  ilgili olarak mülakat konusunda MEB'e oldukça ağır eleştiriler gelmiş fakat bakanlık bu eleştirilere kulak asmamıştı. Özellikle torpil konusunda hemen her kesim tarafından uyarılan bakanlık mülakattan geri adım atmadı.
 
 Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada torpil ile ilgili konuşmaları paylaştı. Koncuk'un paylaştığı fotoğrafta atama bekleyen öğretmenlerin artık ders çalışmak yerine torpil ile ilgilendiklerini ve bu kişilerin akrabalarının da torpil ile hırsızlık ile insanların haklarının nasıl çalınmaya çalıştığın resmi oldu.
 
Artık Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunları görmesi gerekmektedir. Mülakat, torpildir. Torpil olmadan mülakat yapmak mümkün değildir. Ayrıca, mülakat seçme açısından bilimsel olarak da en berbat yöntemdir. 
 
 Yüz binlerce gencin emeği heba edilmemelidir. Mülakat konusunda ısrar edilir ve atamalar mülakata göre yapılırsa ataması yapılmayan öğretmenler, eğitimciler ve Türk Milleti bu işe karışan her kimse er ya da geç, ama 3 yıl sonra ama 5 yıl sonra hesabını mutlaka soracaktır.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER