Sözleşmelilerden MEB’e Sözünde Dur Çağrısı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 27.05.2019 tarihinde saat 21:00’da sözleşmeli öğretmenlere verilen sözün yerine getirilmesi için #MebSözleşmeliSözünüTut hashtag ile twitter çalışması gerçekleştirdi.

Sözleşmelilerden MEB’e Sözünde Dur Çağrısı

Geylan; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 23 Ekim 2018 tarihinde Vizyon Belgesi açıklanırken, sözleşmeli öğretmenliğin 3+1 olarak esnetileceğine dair verdikleri sözün TBMM tatile girmeden yerine getirilmesini istedi.

Bu yapılmaz ise 2016 yılında göreve başlayan öğretmenlerin bu yaz döneminde eş durumundan dolayı tayin isteme haklarının ellerinden alınacağına dikkat çeken Geylan, Hükümete verilen sözlere sadık kalınması çağrısında bulundu.

Genel Başkan’ın ilk tiwitiyle başlayan hashtag çalışmasına binlerce sözleşmeli öğretmen destek verdi.  Çalışmamız kısa zamanda sosyal medyanın gündemine oturdu.

Konu ile ilgili paylaşımlar yapan Genel Başkan Talip Geylan; TBMM tatile girmeden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan  ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ‘un sözleşmelilere verdiği sözün gereği yerine getirilmesi istedi.

Genel Başkan Geylan paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

TBMM tatile girmeden Cumhurbaşkanı Sn @RTErdogan ‘ın ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Şelçuk ‘un sözleşmelilere verdiği sözün gereği yerine getirilmelidir. Sözleşmeli meslektaşlarımız bir kez daha hüsrana uğratılmamalıdır.  #MebSözleşmeliSözünüTut

Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan  23 Ekim 2018’de süre düzenlemesiyle ilgili söz vermişti. Bize, Devlet adamının sözüne itibar etmek, Devlet adına konuşanlara da sözünün gereğini yerine getirmek yakışır. #MebSözleşmeliSözünüTut

Sözleşmeli aileleri birleştirelim artık! Eşleri birbirinden, çocukları anne babalarından ayrı bırakmak hem insani değildi, hem de Anayasa’nın 41. Maddesini ihlal etmek demektir! #MebSözleşmeliSözünüTut

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER