SPOR MÜDÜRÜNDEN HEMŞERİCİLİK AYIBI

SPOR  MÜDÜRÜNDEN  HEMŞERİCİLİK AYIBI
    Esenyurt Fahir İlkel Ortaokulu Spor Kulübü öğrencileri bir yıllık hazırlığın, İl ve Bölge müsabakalarında gösterdikleri başarıların ardından  Antalya da düzenlenecek olan Türkiye  Şampiyonluğuna 13 Öğrenciyle katılma hakkı elde ediyor.
   
    Genel olarak, Okulların maddi imkanları bu tür etkinlikleri karşılamaya yeterli olmadığından, sponsorlar veya mahalli imkanlar la giderlerin karşılanması yoluna gidilir. Esenyurt gibi sosyo-ekonomik-kültürel sorunların bolca yaşandığı bir ilçe de gençlerimizi spora teşvik eden ve bu konuda başarılı olan okullara da,Esenyurt Belediyesince kol kanat gerilir.Şimdiye kadar böyle olmuştu.Bu sefer de Okul Müdürü,Esenyurt Belediyesi Spor Müdürü Yusuf Ocak tan ulaşım ve konaklama konusunda yardım istiyor. Spor Müdürü öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli izinlerin alınması halinde yardımcı olunacağını ifade ediyor. İlçe Milli eğitim Müdürlüğünden izinler alındıktan sonra,Spor Müdürü karar değiştiriyor ve okul müdürüne de sanki onun amiriymiş gibi üst perdeden sorgulama yaparak, “O kadar sporcuyla ne iş yapıyorsunuz  ? 13 kişiyle müsabakaya mı gidilir ? Derece elde edecek misiniz ? kim çalıştırıyor bu takım ? Verin bana hocanın telefonunu,size araba falan vermem “  diyerek, öğrencilerin ulaşım ve konaklama giderleri konusunda olumsuz bir tavır takınıyor.
 Aynı spor müdürü, aynı ilçeden, aynı yarışmaya 30 kişiyle katılacak başka bir okulun müdürüne hemşerilik torpilini devreye sokarak, okulun ulaşım ve konaklama sorunlarına yardımcı oluyor.
    
    Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu nun okulların bu tür sosyal-kültürel-sportif faaliyetlerine desteğini ve bakış açısını biliyoruz. Daha birkaç gün önce 2 uçak dolusu öğrenciyi umre ziyaretine gönderen belediyenin 13 sporcu gencimizin, Antalya da Türkiye Şampiyonasına katılmasına destek vereceğini herkes bilir. Ancak ; Spor Müdürü burada işgüzarlık yapmış ve okullar arasında tarafgir davranmıştır.Yardımcı olmadığı okul müdürünün Türk Eğitim-Sen li olmasının bunda payı var mıdır diye düşünmeden edemiyor insan keza aynı spor müdürünün kendi işi dışında, sendikacılığa da soyunup, üyelerimize sendikadan istifa etmeleri konusunda telkinlerde bulunduğu kulağımıza geliyor.
   
    Esenyurt Belediyesi spor Hizmetlerinin başında olan bir kişinin daha güzel ve başarılı işlerle anılmasını ve vatandaşın  vergileriyle verilen hizmette de adaletli davranmasını arzu ederiz.
 
Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen
Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nevzat özdemir
nevzat özdemir - 7 yıl Önce

kendine yakışanı yapmış,hangi sıfatla belediyenin spor sorumlusu diyeceğim de...mutlaka biir diploması vardır...o da yetrli olmuş belli ki...

mehmet
mehmet - 7 yıl Önce

esenyurt gibi sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgelerde gençlerin bu tür faaliyetlerine destek verilmesi hususunda öngörü sahibi değil se o makamlarda oturtulmaması gerekir böyle yöneticilerin.

Türkoğlu
Türkoğlu - 7 yıl Önce

Ayrımcılık, ötekileştirme ile kime neye hizmet ediyor bu adam? Yarın o okulun öğretmeninden, müdüründen velisinden oy istemeye gelen hükümet partisinin temsilcileri velilerden neler duyacak? Eşitlikçi hizmet üreten Necmi kadıoğlunun etrafında dolanıp ona kötülük yapmaya çalışıyor anlaşılan. Ben belediye başkanının tepkisini merak ediyorum.Siz sendika yöneticilerinin de direkt başkan beyle bu durumu görüşmenizde fayda var. Yoksa onun adına ona kökülük yapmak isteyen bu kişilerin ekmeğine yağ sürersinez. Bu müdür meb den geçme değil mi? Bıraksın gitsin meb de sendikacılık yapsın. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin önünü tıkayan ayrıştırmacı zihniyete HAYIR.

SIRADAKİ HABER