ŞUBE MÜDÜRLERİ GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İSTEMİYOR?

Görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değiştirme yönetmeliğinde, önceki yönetmelikte var olan bir problem devam edeceğe benziyor.

ŞUBE MÜDÜRLERİ GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İSTEMİYOR?
Görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değiştirme yönetmeliğinde, önceki yönetmelikte var olan bir problem devam edeceğe benziyor. 

Yönetmeliğin 28.maddesinin 2.bendinde hizmet sürelerinin hesaplanmasında, geçici görevlendirme sürelerinin bölge hizmetinden sayılmaması iki türlü mağduriyete sebep olmaktadır. Bunlardan birincisi şimdiye kadar geçici görevlendirme ile görev yapmış olan taşra yöneticilerinin yer değiştirmelerle birlikte uğrayacakları mağduriyetlerdir. 90 günden fazla yapılan geçici görevlendirmenin hizmet puanından ve bölge hizmetinden sayılmaması, yani yok sayılması bu mağduriyetin kaynağıdır.
 
Yönetmeliğin 28. Maddesinin 2.bendi;
 
(2)     Bölge hizmeti süresinin hesabında Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 22 nci maddesi uygulanır.
 
Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmeliğin 22.maddesi ise;
 
Bölge Hizmetinden Sayılacak Süreler
 
Madde 22- Bölge hizmetinden sayılacak süreler aşağıda gösterilmiştir
 
a) Yıllık, mazeret ve sağlık izinlerinin tamamı,
 
b) Yılda toplam 90 günü geçmeyen geçici görev süreleri,
 
c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86'ncı maddesi uyarınca bir görevin vekalet ile yada aynı Kanunun ek (2) nci maddesine göre geçici süreli görevlendirme ile yürütülmesi halinde bu sürelerin tamamı,(9)
 
d) Görevden uzaklaştırılan ve görevleri ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi halinde bu sürelerin tamamı,
 
e) Hizmet İçi Eğitimde başarılı geçen sürelerin tamamı,
 
f) Hizmetin gereği olarak TODAİE ve Yabancı Diller Eğitim Merkezinde başarılı geçen sürelerin tamamı, (a) fıkrasında belirtilen süreler, memurun görev yaptığı bölge hizmetinden, diğer fıkralarda belirtilen süreler ise bu sürelerin geçirildiği yerin bölge hizmetinden sayılır.
 
Oysa bu problem taslakta çözülmüştü. 90 günden daha fazla görevlendirmeler geçici görevin yapıldığı yerin hizmet süresinden sayılacağı hüküm altına alınmıştı. Ancak taslakta yer alan bu hüküm yönetmelikte yer almadı;
 
“(2) Bölge hizmeti süresinin hesabında Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 22 nci maddesi uygulanır. Geçici görevlendirilenlerin bölge hizmeti süresinin hesabında, geçici görevin ilk 90 günü için kadronun bulunduğu yer, fazlası için geçici görevin yürütüldüğü yer esas alınır.”
 
Geçici görevlendirmelerin hizmetten sayılmamasının bir sıkıntısı da görevdeki şube müdürlerinin bundan sonra yaşayacağı mağduriyettir. Münhal bulunan ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna yukarıdaki nedenlerden dolayı şube müdürleri geçici görevlendirme talebinde bulunmayacaktır. İlçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna en yakın kadro olan şube müdürlüğü kadrosunda görev yapanlar üst görev için geçici görevlendirme istemeyecektir. Düşünün bir okulda müdür yardımcısı olarak görev yapıyorsunuz, okul müdürlüğüne görevlendirilmek istemiyorsunuz. Bu kurum hiyerarşisi açısından da doğru değildir.
 
Bu meselenin çözümü taslaktaki gibi bir hüküm yönetmeliğe eklenerek ancak çözülebilir!
 
Davut ÇALIŞKAN
 
Ueyder Başkan Yardımcısı
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER