Tacize uğrayan öğretmene yer değiştirme hakkı yok

Milli Eğitim Bakanlığı, hazırladığı yeni öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde, kadın öğretmenlerin, tacize uğraması veya özel yaşamının tehlikede olması durumunda yer değişikliği isteme hakkını ortadan kaldırılıyor.

Tacize uğrayan öğretmene yer değiştirme hakkı yok

Konuyla ilgili soL’a bilgi veren Eğitim-Sen 3’nolu şube üyesi Ayşe Panuş, durumun AKP’nin kadına yönelik politikasının bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Kadınların daha önce taciz veya özel yaşamının tehlikede olduğu durumlarda yer değiştirme isteyebildiğini hatırlatan Panuş şöyle konuştu; “AKP bu tasarıyla kadınlara açık bir mesaj veriyor. Öncelikle bu durum, kadına, yaşadığın tacizi ve tehlikeyi anlatma sakla anlamına geliyor. Bu da daha fazla kadın cinayetine zemin hazırlıyor. Başbakan’ın yıllardır tekrarladığı bir durum var. Kadınlar çalışmasın 3 çocuk doğursun bu karar tasarısı işte tam da bunu anlatıyor” diye konuştu.

Durumla ilgili kesinleşen gelişmeler olduğunda Eğitim-Sen olarak karşı hamle yapacaklarını belirten Panuş, böyle bir tasarının kabul edilmesinin kesinlikle mümkün olmadığının altını çizdi. MEB’in bu taslağı tacize adeta davetiye çıkarırken Mobbinge karşı oluşturulan Alo 170 hattında en fazla taciz şikâyetinin MEB’e gelmesi ise kurumun böyle bir tasarıya neden ihtiyaç duyduğunu kanıtlar nitelikte.




Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER