TAHRİR MEYDANI'NDA TOPLANANLAR NE İSTEDİĞİNİ BİLİYOR OLSALARDI, ASLA ORADA OLMAZLARDI

Gündoğdu, “Tahrir Meydanı’nda önceki gün darbe olsun diye toplananlar ne istediğini biliyor olsalardı,

TAHRİR MEYDANI'NDA TOPLANANLAR NE İSTEDİĞİNİ BİLİYOR OLSALARDI, ASLA ORADA OLMAZLARDI
Gündoğdu, “Tahrir Meydanı’nda önceki gün darbe olsun diye toplananlar ne istediğini biliyor olsalardı, asla orada olmazlardı. Çünkü onlar Mübarek zamanında 50 yıl o meydana çıkamamışlardı. Mursi’nin seçilmiş olmasıyla beraber kendilerini rahat ifade etmeye başladılar.Çeşitli bahanelerle Mursi’yi devirmek için Tahrir Meydan’ında toplananlar, Ortadoğu’yu, Mısır’ı ve millet iradesini kirletmişlerdi” diye konuştu.
TV Net Televizyonunda Hasan Erdoğan’nın konuğu olan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mısır’da yaşanan olaylara yönelik soruları yanıtladı.
Gündoğdu, Batı’nın dünyanın insana ve demokrasiye bakıştaki çifte standardının yeni bir sahnesinin sergilendiğini söyledi. Darbeye karşı olmanın, herhangi bir ülkeyle sınırlı olmadığını belirten Gündoğdu, “Bunun bir duruş meselesi olduğunu söyledi. Burada, öteden beri doğru ile yanlışın, hak ve batılın mücadelesinde duruş sıkıntısı yaşayanlarla, durduğu yeri bilenlerin bir arada, bir imtihan süreci verdiğini ve kaybedenlerin, kazanların aynı günü yaşadıklarını görüyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de de benzer senaryoları geçmişte yaşandığını hatırlatan Gündoğdu, Mısır’da rakibini sandıkta alt etmeyeceğini anlayan bir kesim iç ve dış destekçilerini göreve çağırarak milleti tokatlama projesinin içinde yer adlılarını kaydederek şöyle devam etti:
“Gömleği giyerken ilk düğmeyi yanlış düğmelersen bütün düğmeler yanlış gider. Darbenin ilk açıklamasına bakıyoruz, anayasayı askıya aldıklarını söylüyorlar ama darbeci diktatörün sözde Cumhurbaşkanı aynı anayasaya yemin ederek göreve başlıyor. Burada bir çelişki vardır. Zaten hiçbir darbecinin tutarlı olması da beklenemez. Darbenin hiçbir çeşidi meşru değildir.
Darbecilerle, siyasetçiler arasındaki fark siyasetçileri halk seçer, istediği zaman gönderir, istediği zaman getirir demokrasi budur. Darbecileri halk seçmez, halk istemez. Darbeciler birilerinin emriyle gelir ve birilerinin kopartmak istediğini kopardıktan sonra tüm millet iradesini, ipoteğe altına alarak istedikleri zaman giderler. Tahrir Meydanı’nda önceki gün darbe olsun diye toplananlar ne istediğini biliyor olsalardı, asla orada olmazlardı. Çünkü onlar 50 yıl o meydanlara çıkamamışlardı Mübarek zamanında.”
Gündoğdu, darbeye niyet edenlerin ya Sisi buluyorlarını ya pisi bulduklarını belirterek, Türkiye’nin de Sisi’lerinin, pisilerinin şimdi Mısır’ında olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
“Erdemli olmak, ahlaklı olmak, darbeye karşı olmaktır. Hangi ülke olursa olsun, oranın halkının tercihlerine saygı duymaktır. Halkın iradesini yansıtmaktır. Nerede o Batı’nın demokrasiye beşiklik etmiş kahraman öncüleri? Hiç birinden ses çıkmıyor. Bunlar perde arkasında Amerika ve İsrail ile beraber Mısır halkının 50 yıllık petrolünü, yer altı kaynaklarını paylaşmakla mı meşguller? Türkiye ve dünyada insani değerlere, demokratik değerlere önem veren halk kitlelerinin bu sömürü düzenine karşı durması gerekiyor.”
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER