TAKVİM MESELESİ

TAKVİM MESELESİ
Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali YALÇIN  Türk  Eğitim Sen’ in bastırmış olduğu duvar takvimlerindeki hatalı resim kullanımı ile ilgili kendi Twetter  hesabından Mal bulmuş mağribi gibi TES’ i karalama telaşına düşmüştür. Öğretmenler odasında söyleyecek sözleri olmayanlardan başka davranış da beklenmezdi doğrusu.
Biz biliyoruz ki Ali YALÇIN ve onun gibilerin asıl sorunu Atatürk ile.  Atatürk’ün Çanakkale savaşlarındaki rolünü ve başarısını bir türlü kabul edemeyen bu zihniyet, takvimde denize doğru kaçan ve onların kaçışını yüksekten  izleyen Mustafa Kemal ile sorunları var. Zaten 19. Milli Eğitim Şurasında da bunlar değil miydi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin kaldırılmasını isteyen .
Çanakkale Savaşlarını Ortaokul seviyesinde eğitim almış herkes bilir ve yorumlayabilir. 18 Martta 1915 de Çanakkale boğazını geçmek isteyen İngiliz ve Fransız donanmaları  başarılı olamamışlardır. Boğazı geçemeyeceklerini anlayan düşmanlar şanslarını karadan devam ettirmek istemişlerdir. İlk başlarda nerede ise başarılı olacaklarmış ki karşılarına Yarbay Mustafa Kemal ve askerleri çıkmıştır. İtilaf devletleri Anafartalar’da, Conkbayırı’ nda ve Kireçtepe’ de Mustafa Kemal komutasındaki askerler karşısında başarısızlığa uğramışlardır.  Bu başarıları onu Albaylığa terfii ettirmiş ve dünyaca tanınmasına sebep olmuştur.
 Ali Yalçın ve onun gibi kafaya sahip olanlar Çanakkale’de  Atatürk gerçeğini kabul edememeleri son takvim olayı ile gün yüzüne çıkmıştır. Siz kabul etseniz de etmeseniz de Atatürk Çanakkale’de de destan yazmıştır ve savaşın kazanılmasında, düşmanın başarısız olmasında çok önemli rol oynamıştır. Zorunuza gitmesin kaçan düşmanın arkasından bakan Mustafa Kemal Kompozisyonu.
Türk Eğitim Senin bastırmış olduğu takvimde İngiliz Askerlerinin resimlerinin sehven kullanılmıştır bu doğrudur, bizce kompozisyonun doğruluğunda bir yanlış yok fakat Genel Başkanımız Sayın İsmail KONCUK Bey üyelerimizin hassasiyetini göz önünde bulundurarak takvimlerin toplatılmasına karar vermiş ve bir talimat ile  tüm teşkilattan takvimlerin toplanmasını istemiştir. 
       Bu resim bir üyemizi dahi üzmüş ise binlerce takvimi toplamak bizim için vazifedir.
      Peki ya siz,   memuru masada satmanızın hata olduğunu kabul edecek misiniz ? Memurların hakkı olan parayı masada bırakıp o paralar ile saraylar yapılmasına sebep oldunuz, hükümetin kaynak yok masalı ile uyutulduğunuzu kabul edecek misiniz?  100 den fazla öğretmeni şehit eden  PKK nın  avukatlığını yaptınız, şehir şehir gezip BEBEK KATİLİ ni AKlama  derdine düştünüz, bundan dolayı tüm öğretmenlerden ve şehit yakınlarından af dileyecek misiniz ? Öğretmenlerin ekonomik ve özlük hakları gasp edilirken sustunuz, hırsızlar için sokaklara döküldünüz,  bundan hiç utanmıyor musunuz ?  Milli Eğitime darbe yaptınız  ve insanları haksız yere görevlerinden aldırdınız, yerlerine kendi yandaşlarınızı yerleştirdiniz, yaptığınızdan pişmanlık duyup tövbe istiğfar edecek misiniz ? Allaha yalvarıp affedilmeniz için dua edecek misiniz ? Haklarını gasp ettiğiniz, ekmekleri ile oynadığınız, yerinden yurdundan ettiğiniz  okul müdürlerinden, müdür yardımcılarından özür dileyecek misiniz ? 
Biz biliyoruz ki sizde bu saydıklarımı gerçekleştirecek ne yürek var, ne vicdan var ne de Allah korkusu var. Varsa yoksa alavere dalavere…
                                                      
Sinan SAKALLI
Türk Eğitim -Sen İstanbul 9 Nolu Şb. Yön. Krl.Üyesi
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
İLAHİ EBS
İLAHİ EBS - 9 yıl Önce

HAKSIZLIK KARŞINSDA susan dilsiz şeytandır demiş effendimiz. Sayın İsmail KONCUK Başkanım bunlar, siz 2010 KPPSS hırsızlığını belgeleyip ortaya çıkartıp sınavı iptal ettirdiğinde bile bu EBS güruhu sizi kaos çıkarmakla suçlamıştı. bunlar boş boş konuşur ancak.

SIRADAKİ HABER