Talip Geylan; 40 Bin Atama Talebimizde Israrcıyız

Ataması yapılmayan öğretmenler, 27.07.2018 tarihinde Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı ziyaret etti.

Talip Geylan; 40 Bin Atama Talebimizde Israrcıyız

Ek atama talebinde bulunan öğretmenlere Genel Başkan Geylan destek verdi. KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen sınırlı kontenjan sebebiyle atanamadıklarını belirten öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ile görüşmek istediklerini söyledi.

Türkiye’de öğretmen açığı sorununun kanayan bir yara olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da geride kalan eğitim-öğretim senesinde, 63 bin 656 ücretli öğretmen çalıştırıldığını, ücretli öğretmenlerin öğretmen açığı olan okullarda ek ders karşılığı derslere girdiğini,  formasyona sahip olmayan iki senelik meslek yüksekokulu mezunlarının dahi ücretli öğretmen olarak görev yapabildiğini belirtti. 

Bu sebeple en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılması gerektiğini bildiren Geylan, “20 bin atama yapıldı. 5 bin ücretli öğretmenin de sözleşmeli öğretmen olarak ataması gerçekleştirilecek. Ağustos ayı için ücretli öğretmen sayısı kadar atama talep ettiğimizi göz önüne alırsak, en az 40 bin atama yapılması gerekmektedir.

Genel Başkan Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaretlerinde, öğretmen atamaları konusunu gündeme getirdiklerini, Bakan Selçuk’un bu konuda gayret göstereceklerini söylediğini ifade etti. 

Önümüzdeki günlerde tekrardan Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret edeceğini söyleyen Geylan, “Hem Ağustos ayı için en az 40 bin atama talebimizi hem de atama bekleyen öğretmenlerin görüşme talebini Sayın Bakan’a ileteceğiz.

Milli Eğitim Bakanı’nın eğitimci kimliğe sahip olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Geylan, “Sayın Bakan göreve geldiğinde ilk iş olarak öğretmenlerin büyük rahatsızlık duyduğu Alo 147 hattını kaldırdı ve performans değerlendirme sistemini uygulamayacaklarını söyledi. 

Bunlar çok önemli dokunuşlardır. Sayın Bakan hem eğitimcilerin sorunlarını hem de beklentilerini biliyor. Dolayısıyla kendisinde samimi bir irade görüyoruz. Başlangıç itibariyle Ziya Selçuk’un önceki Milli Eğitim Bakanlarından farklı bir yaklaşım tarzı olduğunu görüyoruz. Bu minvalde Sayın Bakan’ın atama bekleyen öğretmenlerimize de samimiyetle sahip çıkması çok anlamlı olacaktır.

Ayrıca eğitimdeki en önemli sorunlardan birisi MEB içindeki kripto yapılardır. Sayın Bakan MEB taşra teşkilatlarına çöreklenmiş çeteleri çökertirse, MEB’de adil ve eğitim çalışanlarının motivasyonunu artırıcı bir ortam oluşur.

Hükümetin seçim öncesinde söz verdiği 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin bir an evvel hayata geçirilmesi durumunda çok sayıda öğretmenimizin emekli olabileceğini, bu şekilde atama bekleyen öğretmenlere kadro açılacağını da belirten Geylan, “2017 senesinde KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen sınırlı kontenjan sebebiyle ataması yapılmayan öğretmenlerimiz şu anda heyecanlı bir bekleyiş içerisindedir. Onların umutlarını söndürmeyelim. Sayın Bakan, gelin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında göreve başlayacak şekilde ek 40 bin atama daha yapın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER