Talip Geylan: “Halk Eğitim Merkezi Çalışanları Da Ödüllendirilmelidir.”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaygın eğitim kurumlarında görev yapan eğitim çalışanlarının ödüllendirilmesini talep etti.

Talip Geylan: “Halk Eğitim Merkezi Çalışanları Da Ödüllendirilmelidir.”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaygın eğitim kurumlarında görev yapan eğitim çalışanlarının ödüllendirilmesini talep etti. Geylan şu açıklamaları yaptı: 

"Bilindiği gibi, tüm dünyada olduğu gibi korona virüs ülkemizi de olumsuz yönde etkiledi. Ülke olarak Geçtiğimiz yıl Mart ayından  itibaren zor ve sıkıntılı bir süreç yaşarken, bu dönemi devlet ve millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde aşmak için büyük gayret ortaya koyuyoruz. Tabii ki bu süreçte ihtiyaç olduğunda toplumumuzun tüm kesimleriyle birlikte eğitim çalışanları da ülkemiz için her türlü fedakârlığı sergilemekten imtina etmedi. Özellikle de Meslek liselerimiz salgınla mücadelede inanılmaz gayret ortaya koydular. Meslek liseleri dezenfektan, maske, tek kullanımlık tulum/önlük ve yüz siperliği hatta solunum cihazı üreterek müthiş bir performans sergiledi ve ülkemizin gururu oldu. Nitekim MEB’de meslek liselerinde 7312 çalışan ve öğrenciyi ödüllendirdi.

Bu noktada Genel Başkan Geylan, geride bırakılan süreçte MEB’e bağlı kurumlarda 150 milyonun üzerinde maske üretildiğini ve bu üretimin çok önemli kısmının da Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitülerinde gerçekleştiğini söyleyerek buralarda görev yapan çalışanların da takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Koca koca Avrupa ülkelerinin birbirlerinin maskelerini çaldığı bir dönemde ülkemizde bu anlamda sorun yaşanmadığını, bunda da en önemli payın, yaygın eğitim kurumlarında emek veren eğitim çalışanlarında olduğunu kaydeden Genel Başkan, “MEB’in bu kurumlarımızda görev yapan eğitim çalışanlarının da ödüllendirilmesi için gerekli adımı atacağına inanıyorum.” dedi.

Genel Başkan Geylan konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Mesleki ve Teknik Eğitim okullarımız ülkemizin salgınla mücadelesinde inanılmaz gayret ve katkı ortaya koydular.

Meslek liselerimiz dezenfektan, maske, tek kullanımlık tulum/önlük ve yüz siperliği hatta solunum cihazı üreterek müthiş bir performans sergileyerek gururumuz oldular.

“Meslek lisesi memleket meselesi” gerçeği sanırım Kovid-19’la mücadelede çok açık şekilde görüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerimizde görev yapan ve bu süreçte gayret ortaya koyan 7312 kişiden oluşan yönetici, öğretmen, personel ve öğrenciye başarı ve teşekkür belgesi verdi.

Tebrik ediyoruz.

Aynı şekilde yaygın eğitim kurumlarımızda çalışan meslektaşlarımızın da ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biliyoruz ki, geride bıraktığımız süreçte MEB’e bağlı kurumlarda 150 milyonun üzerinde maske üretimi yapıldı. Bu üretimin çok önemli kısmı da Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitülerinde gerçekleşmiştir. Koca koca Avrupa ülkelerinin birbirlerinin maskelerini çaldığı bir dönemde ülkemizde bu anlamda sorun yaşanmadıysa, bunda en önemli pay, yaygın eğitim kurumlarımızda emek veren meslektaşlarımızındır.

MEB’in bu kurumlarımızda görev yapan eğitim çalışanlarının da ödüllendirilmesi için gerekli adımı atacağına inanıyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER