Talip Geylan: Kamu Çalışanları İnsanca Yaşayabilecekleri Ücrete Kavuşturulmalıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: `Kamu çalışanları insanca yaşayabilecekleri ücrete kavuşturulmalıdır.` dedi.

Talip Geylan: Kamu Çalışanları İnsanca Yaşayabilecekleri Ücrete Kavuşturulmalıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Ankara 4 No'lu Şube Çubuk İlçe Temsilciliğinin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, iş yeri temsilcileri, kadın komisyonları ve üyelerimiz hazır bulundu.

Çubuk’ta başarıyla hizmet veren sendikamızın bütün emektarlarına teşekkür eden Genel Başkan Geylan, "Teşkilat buluşmalarımız geleceğe olan inancımızı taze tutuyor. Korkmadan mücadele eden, gayret ortaya koyan tüm yol arkadaşlarımı  kutluyorum." dedi.

Genel Başkan Geylan, toplantıda İLKSAN seçimleri ve yaklaşan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Çubuk'ta İLKSAN İlçe Temsilcisi seçimlerindeki başarısı için yönetim kurulunu  tebrik eden Genel Başkan Geylan, "Çubuk'ta İLKSAN seçimleri Türk Eğitim-Sen üyesi adayların zaferi ile sonuçlanmıştır. Bu seçim ile bir kez daha  eğitim çalışanlarının gönülleri fethedilmiş ve güveni kazanılmıştır" dedi.

İLKSAN yönetiminin, 1996 yılından günümüze kadar Türk Eğitim-Sen'li üyeler tarafından yürütüldüğünü kaydeden Geylan, "İLKSAN 25 yıldır Türk Eğitim-Sen üyeleri tarafından takdire şayan bir şekilde yönetilmektedir. Güvenin adresi haline gelen bu İLKSAN hizmetleri, faaliyetleri ve gücü her gün artan bir kuruluştur. Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimler Türk Eğitim-Sen üyesi adayların zaferi ile sonuçlanmıştır. Sorumluluk sahibi adaylarımız ve   teşkilatlarımız ile  başarılı bir sonuç elde edilmiştir. Bu seçim, eğitim çalışanlarının gönüllerini fethetmiş ve çalışanların itibar ettiği  sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğunu bir kez daha göstermiştir." dedi.

Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakınız MALUM sendika  aday çıkarıyor ama 'benim adayım' diyemiyor. O da yetmiyor şube müdürü, il müdürü, ilçe müdürü, okul müdürü aday oluyor ama yine 'benim adayım' diyemiyor. 'Bağımsız adayları destekliyoruz' yalanıyla ortalıkta endam edenlerin foyaları seçim mahallerinde ortaya çıkmıştır. İLKSAN üyeleri, kendilerini kandırmaya çalışanlara, 'Gizli oy açık tasnifle yapılan bu seçimde irademize ipotek koyamayacaksınız. İLKSAN’ın karar alma sürecinde size yetki vermiyoruz' dedi.  

İlçe Temsilciliği seçimleri her şeyi ortaya koymuştur. Bir kez daha Türk Eğitim-Sen'in güven kapısı olduğu tescillenmiştir. Biz o güveni hiçbir zaman sarsmayacağız " şeklinde konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine sayılı günler kala  artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle kamu çalışanlarının alım gücünün eridiğini, bunun en büyük nedenlerinden  birinin de kamu çalışanlarından aldığı yetkinin hakkını veremeyen sözde yetkili sendika olduğunu kaydeden Geylan şunları söyledi: " Hatırlanacağı gibi 2021 yılı için reva görülen %3+3'lük artış yaşanan ekonomik gelişmeler çerçevesinde yetersiz kalmıştır. Bakınız, kamu çalışanlarının ve emeklilerinin maaşları gün be gün erirken son günlerde yapılan zamlarla beraber kamu çalışanları iyiden iyiye dar boğazın içine girmiştir.  Toplu sözleşmede  kamu çalışanları ayın sonunu nasıl getiririm düşüncesinden kurtulmasını sağlayacak kazanımlar elde edilmesini ve ekonomik kayıplarının telafi edilmesini istiyoruz.

Bu toplu sözleşmede beklentimiz memurların feryadına kulak verilmesi  ve işveren ile gerçek manada pazarlık yapılmasıdır. Ortaya çıkan ekonomik koşulların altında ezilen, insanca yaşayabilme ücretinden mahrum olan kamu çalışanlarının bu toplu sözleşme sona erdiğinde önümüzdeki iki yıl için insanca yaşayabilecekleri bir ücrete kavuşturulması en büyük beklentimizdir."

Türkiye Kamu-Sen'in hazırladığı memur paketi hakkında da açıklamalarda bulunan Geylan, "Memur paketi kamuda yaşanan sorunların çözümü konusunda önemli bir yol haritasıdır.  Hükümet bir an önce hazırladığımız bu paketi dikkate almalı ve hayata geçirilmelidir" dedi.

Genel Başkan toplantının ardından emekli olan üyelerimize de plaketlerini takdim ederek, şükranlarını sundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2021, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER