Talip Geylan: YÖK Başkanlığı'na Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınavı Yapılsın Diye Müracaat Ettik

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılsın diye müracaat ettik." dedi.

Talip Geylan: YÖK Başkanlığı'na Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınavı Yapılsın Diye Müracaat Ettik

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "YÖK Başkanlığına görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılsın diye müracaat ettik." derken şunları söyledi. 

"Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kapsamında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarına girmek isteyenler bu sınavlardaki belirsizlikler nedeniyle mağduriyet yaşamakta ve bu mağduriyetlerinin giderilmesini beklemektedirler. Bütün üniversiteleri kapsayacak merkezi bir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının yapılmaması, aynı kamu hizmetini yürüten üniversiteler arasında işlem ve usul farklılığına sebebiyet vermektedir. Aynı statüye sahip kamu görevlileri arasında farklı işlem tesisine, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde yükselmenin gerçekleşmemesine neden olmaktadır.

Görevde Yükselme veya Unvan Değişikliği sınavlarının açılmasında, üniversiteler takdir yetkisini geniş ve keyfi bir şekilde uygulamaktadır. Her üniversitenin ayrı ayrı takdirine bağlı olarak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılması; bazı üniversitelerde iki yılda bir bazı üniversitelerde ise uzun yıllardır yapılmayan ve yapılması beklenen sınavların oluşmasına neden olmaktadır. Bu durum eşitlik, adalet ve hakkaniyet ilkeleriyle bağdaşmamak ve üniversite çalışan kamu görevlileri arasında mali, sosyal ve özlük hakları bakımından adaletsizliklere neden olmaktadır. Çalışanların ekonomik kayba uğramasına sebep olduğu gibi, unvan değişikliği ve görevde yükselme hakkının kullanılmasını da engellemektedir. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca üniversitelerde merkezi olarak yapılmalıdır.

Türk Eğitim Sen olarak Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarına ilişkin Üniversitelerin sınavlar ile ilgili keyfi uygulamalarının engellenmesi, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavının açılmasının takvime bağlanması, yapılacak olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının merkezi olarak yapılması hususunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından talepte bulunduk."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER