Talip Geylan’ın Büyük Çelişkisi

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamaları ile referans gösterdiği siyasilerin açıklamaları birbirini tutmuyor.

Talip Geylan’ın Büyük Çelişkisi

Eğitim camiasında uzun süredir beklenen ve talep edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşarak TBMM’den geçti. İktidar yanlısı sendikalarca yine alkışlanan kanun, diğer eğitim sendikaları ve öğretmenler tarafından yetersiz ve boş olarak değerlendirildi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da, üyelerinin görüşü doğrultusunda hareket ederek kanun çıkmadan önce 3 Ocakta TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkan Vekili ve MHP milletvekili Kamil Aydın’ı ve 5 Ocakta ise yine MHP milletvekilleri Erkan Akçay ile Muhammed Levent Bülbül’ü ziyaret ederek, “öğretmenlerimizin beklentisi doğrultusunda katkı sunacaklarının” sözünü aldığını duyurmuştu.

Ancak kanun meclisten geçti ve beraberinde birtakım haklı eleştirilere sebep oldu. Talip Geylan’ın sözünü aldığı şeylerin ise kanunda olmadığı aşikar görünüyor. Üstelik MHP Milletvekili Kamil Aydın, “teklifin son derece iyi hazırlandığını, eleştirilere katılmadığını” ifade eden bir açıklama yaptı. Tıpkı AKP Konya milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve AKP Bitlis milletvekili Cemal Taşar gibi. Başta Türk Eğitim-Sen üyeleri olmak üzere eğitim camiası Talip Geylan’ın “Sendikada doğru söyler, mecliste şaşar” tarzı açıklamalarının nereye varacağını ve eğitimciler adına eleştirdiği bu kanunu, siyasilere karşı da eleştirmesini bekliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER