Taşeron sağlık işçileri kadro hakkı için yürüdü

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışan Dev Sağlık-İş üyesi taşeron sağlık emekçileri kadro hakları için eylem yaptılar.

Taşeron sağlık işçileri kadro hakkı için yürüdü

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verdiği işçilerin hastanenin kadrolu çalışanı olması yönündeki kararının Akdeniz Üniversitesi’nde de uygulanması için hastane içinde yürüyüş yaparak basın açıklaması düzenlediler.

“Kadro hakkımız söke söke alırız” pankartı açan Dev Sağlık–İş üyesi işçiler A Blok önünde toplanarak H blok’a kadar yürüdüler. H blok içinde yapılan basın açıklamasını Dev Sağlık–İş Antalya Bölge Şube Başkanı Bekir Çivi okudu.

Dev Sağlık-İş sendikasının mücadelesi sonucunda başta Balcalı ve Uludağ olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde kazanımlar elde edilmesine rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve ilgili hastanelerinin yönetimlerinin kadro vermeyerek suç işlediğini belirten Çivi, kazanılmış haklarının gasp edilmeye çalışıldığını söyledi.

Çivi “Bizler sağlık işçisiyiz ve sağlık ekibinin parçasıyız. Herkes gibi güvenceli çalışma ve insanca yaşanabilir bir ücret hakkımız var. Taşeron çalışma sağlık hizmetlerinin kalitesini de düşürüyor. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin bölge halkına daha nitelikli bir sağlık hizmeti verebilmesi için de taşeron firmalarının aradan çıkarılması gerekiyor. Davalarla iş güvencemiz ve kadro hakkımıza ilişkin süreci uzatmayın. Bir an önce kararı kadro tescil işlemlerini başlatın…” dedi.

Kadro hakkı alınana kadar iş bırakmakta dahil bütün mücadele yöntemlerinin kullanacaklarını söyleyen Çivi,”Kadro hakkımız söke söke alırız” şeklinde konuştu



 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER