TBS TORBA YASAYA KARŞI

TBS TORBA YASAYA KARŞI
Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş ve beraberindeki heyetle birlikte İlimize yeni atanan Ağır Ceza Reisi Mevlüt Dönertaş ile yeni atanan savcılardan Murat Şahingöz ve Zeynep A.’ı makamında ziyaret ettiler. TBS Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Özden, Mustafa Uludağ, Osman Metin, Murat Oruç hazır bulundular. Heyet yeni atanan Ağır Ceza Reisi ve Cumhuriyet Savcıları ziyaret ederek Çankırı’mıza hoş geldiniz denilerek, yeni görevlerinde başarı temennisinde bulunuldu.
Ziyarette Adalet Bakanlığında görev yapan üyelerin sorunları, TBS olarak yapılan çalışmalar, faaliyetler dile getirildi.
Memiş, “Torba yasa Adliye çalışanlarında moral bırakmadı. Yetkili sendikanın 2013 toplu sözleşme masasındaki teklifi aynen yasalaşıyor. Şöyle ki; “ iş yoğunluğu diğer mahkemelere göre fazla olan mahkemelerde görev yapan memurlar ile sözleşmeli personele fazla ücreti ödenebilir” den kim ne anlıyor, nasıl anlaşılacak, nasıl uygulanacak? Bu nasıl bir taleptir? Mahkeme dışında çalışanlar ne yapacak? 1 Temmuzda maaş artışı ilk kez alınmadığı gibi, 2015 yılında da enflasyon farkı yok. Yetkili sendikadan ise tık yok.Hep muamma.
Şube Başkanı Memiş “ Yetkililerden yani hükümet edenlerden; adaletin öncelikle; adalet dağıtanlar arasında sağlanarak, hem iş barışı temin edilmeli hem de tüm çalışanları gözetleyen ve hakkını veren bir anlayış bekliyoruz!” dedi.
Komisyon Başkanı ve Savcılarımız ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
                                                                                              Metin MEMİŞ
Türk Büro-Sen
Çankırı Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER