TEKİRDAĞ'DA ATAMALARI KİM YAPACAK???

Tekirdağ'da atamaları kim yepacak

TEKİRDAĞ'DA ATAMALARI KİM YAPACAK???
Bilindiği üzere son çıkan  torba yasada  okul müdürlerinin ,müdür yardımcılarının bulundukları kurumda 4 yıllığını tamamlamaları durumunda görevden alınacakları ve belli kriterlere göre daha sonra vali tarafından 4 yıllığına görevlendirileceklerini belirten ,6528 sayılı kanun 14 Mart 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
 Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK’un M.E.B. üst düzey yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde okul yöneticilerinin görevden alınmasının keyfi bir şekilde olmayacağını,başarı ve başarısızlığı ölçen bir takım kriterlere göre görevlerin sona erdirilmesi veya devam ettirileceği açıklamasında bulunmuştur. Genel Başkan “Sınavda başarılı olmayanların yönetici olamayacağı” gibi kriterlerin olacağı, bakanlık tarafından da  hala kriterler üzerinde çalışılmalar yapıldığını belirtmiştir.
Oysa, bugün “Biz istediğimizi müdür,müdür yardımcısı yapacağız” diyerek üye sayısını arttırmak isteyen insanlara vaatlerde bulunan umut tacirlerinin varlığı güzel kentimiz Tekirdağ’da da duyulmaya başladı.“Seni kurucu müdür,müdür, müdür yardımcısı yaparız ,sana bir koltuk veririz” diyerek yıllardır yalandan beslenen bu kişiler aramızda dolaşmaktadır. Bunlara itibar etmeyiniz.
Bugün umut tacirlerine eğilenler bir daha asla doğrulamazlar.
Bugün güzel kentimizde okul müdürlerini,müdür yardımcılarını ziyaret ederek “Müdür atamalarında seni koruruz,yerinde kalmanı sağlarız,istediğini sana müdür yardımcısı yaparız veya seni müdür yardımcısı olarak kalmanı sağlarız” diyenleri duyanlar Tekirdağ’da atamaları kimin yaptığı konusunda şaşırmaktadırlar. Oysa bizim bildiğimiz kadarıyla kanunlarda da belirtildiği gibi ilde en üst amir vali olduğu için atamaları vali yapar,vali yapacak.
Sayın Valim;
-Okul müdürlerine böyle konuşmalar yapan umut tacirlerinden haberiniz var mı?
-Okul müdürü görevlendirmeleri için sizden başka taliplerde var haberdar mısınız?
-İnsanları makam ve mevki ile korkutarak kendilerine teslim olmaya zorlayan bu yapıdan haberdar mısınız?
- Duyumlarımıza göre Tekirdağ’da havuz oluşturan, okullara tek tek müdür,müdür yardımcısı isimleri belirleyen,okul yöneticilerine “Yılsonuna da 2 ay kaldı” diyerek baskı oluşturanlar ,sırf kendilerine üye yapmak için, sanki atamaları kendileri yapıyormuş gibi okul okul dolaşan,eğitimciler arasında kaos oluşturmaya çalışan bu kişiler kimdir?
-Yılsonu gelmeden daha şimdiden İl Milli Eğitim Müdürü’ne aba altından sopa mı gösterilmeye çalışılmaktadır?
Bu konu ile ilgili ; Sayın Valimizi,İl Milli Eğitim Müdürümüzü göreve çağırıyoruz.
“Tekirdağ’da atamaları kim yapacak.” sorusu akıllarda cevapsız kalmasın….

Muzaffer DOĞAN
Tekirdağ Türk Eğitim Sen Başkanı    
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali
Ali - 10 yıl Önce

güzel ülkem nelere kadirsin zaman üzerine gelse de biz yanındayız....

SIRADAKİ HABER