TES ORDU ŞUBESİ EĞİTİM YILI SONU AÇIKLAMASI ...

2012-2013 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI TÜRK EĞİTİM-SEN DÖNEM SONU BASIN AÇIKLAMASI

TES ORDU ŞUBESİ EĞİTİM YILI SONU AÇIKLAMASI ...
     2012-2013 Eğitim ve öğretim yılı ,LYS , ortalama yükseltme ve sorumluluk   sınavlar dışında bugün  sona eriyor.Öncelikle tüm eğitim camiasına zihnen, ruhen  ve bedenen dinlenecekleri iyi  bir tatil diliyorum. LYS'ye, ortalama yükseltme ve sorumluluk   sınavına girecek tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum.
    2012-2013  eğitim ve öğretim yılını değerlendirdiğimiz de maalesef eğitim ve öğretimde bir çok sorunun çözümlenemediği aksine sorunların yumak haline geldiği bir yıl oldu. Her şeyden önce  pedagojik değil ideolojik olan 4+4+4 eğitim sistemi yüzünden bir çok eğitim ve öğretim sorunu meydana geldi ve adeta dönem bu sorunlarla uğraşmakla  geçti. Öncelikle çocuklar okul öncesine gitmeleri gereken yaşta ilkokula gitti ve bu yüzden de mevcut ilkokul öğretmenler hiç de alışık olmadıkları bir yaş grubuyla karşılaştı ve farklı yaş gruplarının sorunlarını çözmede bütün iyi niyete rağmen  problemler yaşadı.Bu arada çağdaş eğitimin en önemli basamağını oluşturan zorunlu okul öncesi eğitimi  ortadan kalktı ve bir çok öğretmen bu sebeple norm fazlası olurken bu bölümde okuyanların ise geleceği yok edildi.Yine 4+4+4 eğitim sisteminin sendikamızca sınıf öğretmenlerini norm fazlası yapacağı uyarısı her zaman olduğu gibi dikkate alınmadı ve zaman içinde bu problemle karşılaşınca geçici çözümle branş değişikliğiyle problem örtbas edilmeye çalışıldı ;ama bu sefer de ileriki yıllarda branş öğretmenleri aynı problemle karşı karşıya bırakıldı .Halbuki sendikamızın dediği 1+5+3+4 sistemi olsa hem öğretmenler norm fazlası olmayacak,hem de eğitim -öğretimde kesintili eğitimle pedagoji biliminin ilkeleri  gerçekleşmiş olacaktı.Bu eğitim sistemi yüzünden meydana gelen fiziksel mekan sorunu olmayacaktı. Sınav sistemleri altüst edilerek öğrenci ve velilerin zihni karıştırılarak adeta insanlarımız stres küpü oldu.Geçici  görevlendirmeler ve kadrolaşmalar bütün yargı kararlarına rağmen devam edilerek liyakat esası yok edildi.      
         Bakanlığımızı değerlendirdiğimizde de maalesef öğretmenlerimizin çoğu sorunu çözülmedi ya da çözülmek istenilmedi. Öğretmenlerimizin maalesef özlük ve maddi hakları düzeltilmediği gibi  çoğu memura verilen denge tazminatından öğretmenlerimiz  yararlandırılmadı ve kamuoyuna da duygusal sömürü yaptığımız şeklinde  şikayette bulunuldu.Öğretmenler  ve yöneticiler eski bakanımızca adeta günah keçisi ilan edilerek rencide edildi.Hatta bazıları bizim şahsiyetsiz olduğumuzu ve sayın bakanımızın bize şahsiyet kazandıracağını söyledi. Öğretmenlerimizin tayin sorunu( özellikle mazeret tayini)  tam halledilemedi  . Yine atama bekleyen öğretmenlerin sorunu öğretmen ihtiyacına rağmen giderilemedi .Bir de yapılan açıklamalarla öğretmen adaylarının umutları yok edildi.Yapılan hukuksuz uygulamalar yüzünden  açılan davalar neticesindeki kazanılan tazminattan dolayı devlet zarara uğratıldı ücretli öğretmen çalıştırıldı. Yine maalesef  liyakat esasına dayalı bir yönetici atama yönetmeliği çıkarılmadı. Öğretmenleri çalıştıracağız diye  öğretmenlere ve öğrencilere hiç faydası olmayan  evrak memurluğu, kırtasiyecilik yaptırılarak öğretmenler asıl işi olan öğretmenlikten uzaklaştırıldı.Bu arada kılık -kıyafet yönetmeliğinde net  bir tavır alınmadı ve yöneticiler zor durumda kaldı .Okullarda  düzensizlik ve disiplinsizlik yaşandı.Lise son öğrencileri maalesef sınav sistemi yüzünden adeta okullara yarı geldi yarı  gelmedi .Bu yüzden de sağlık personeli ve  okul yöneticileri  sıkıntı çekti.
      Bu arada ilimizdeki eğitim ve öğretimi değerlendirmeden önce  yeni  atanan sayın valimiz Kenan ÇİFTÇİ'ye sendikamız adına hoş geldin diyor ve yeni  görevinde  başarılar diliyoruz. Kendisinin eğitimle ilgili ilk açıklamaları  ve geldiği  ildeki  eğitime verdiği önem ve yaptıkları , bizleri ilimizdeki eğitim başarısızlığını  ileride çözme adına umutlandırıyor. Biz de  başarıyı yakalamak için üzerimize düşen her türlü   yararlı katkıyı sağlayacağımızı  sayın valimize  söz veriyoruz.Başarı adına her türlü diyaloğa hazırız diyoruz.
  Ordu İl Milli  Eğitimi değerlendirdiğimizde ilimiz, okullaşma ,norm fazlası sınıf öğretmenlerini mağdur etmeme  konusunda yüzde yüz olmasa da,genelde  başarılı oldu.Ancak  bütün uyarılarımıza rağmen  belirli bir sendikaya üye olma koşuluyla yaptığı  ilde sekiz şube müdürü ,bir milli eğitim müdür yardımcısı ve ilçelerde ki geçici görevlendirmelerle personel arası ayrımcılık  yaparak adeta ilde eğitimi felç etti. İşine gelenleri, kendine yakın olanları,belirli  sarı sendikaya üye olanları merkezde  şube müdürü görevlendirirken , adaletsizlik, iltimas ve torpilde şampiyon oldu.Bu geçici görevlendirmeler de kamu vicdanını derinden yaralayarak,eğitim öğretimde kaliteyi düşürdü.Neticede ilimiz maalesef 58. oldu. Çünkü herkesin bu haksızlık ve ayrımcılık yüzünden şevki, çalışma azmi,güvensizliği ve gelecek kaygıları arttı. Milli eğitim müdürlüğü adeta belirli sendikanın ideolojik emellerine alet edildi.Bazıları ilgili sendikaya üye olma şöyle dursun ,sendikada yöneticiler.Ne kadar objektif olabilecekler?Amaçları eğitim öğretim mi yoksa mevki,makam edinme mi?.O kadar çoklar ki Milli Eğitimde  yer yetmedi ,aynı odada  bir kaç kişi oturuyorlar. İleride bu gidiş devam ederse aynı koltuğa birkaç kişi oturmak zorunda kalacaklar.Biraz tesellimiz ilgili sendikanın  başkanı da milli eğitim müdürü atanmadı , o da olabilirdi.Belki de  birilerinin yanlı ve öznel uygulamaları yüzünden atamaya gerek  kalmadı.Ya da başkan mağdur edildi(!)
      Sayın Valim ,ilimizin eğitimdeki başarısızlığının  sosyolojik,coğrafi,kültürel ve ideolojik bir çok nedeni var.Bunları ilerleyen günlerde  en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.Ancak  burada başarısızlığın  en büyük nedenlerinden biri olan bu görevlendirmeleri dikkate alacağınızı ve hemen  görevlendirmelerine  son vereceğinizi başarısızlığın  temel nedenini ortadan kaldıracağınızı inanıyor ve bekliyoruz.
2013-2014 eğitim ve öğretim yılında yeni valimizle beraber bu sorunların son bulmasını diliyor, sevgili öğrenci ve değerli öğretmenlerimize iyi tatiller diliyor,öğrencilerimize girecekleri sınavlarda tekrar başarılar temenni ediyoruz.14.06.2013
                      
 
 
                                                                                                                     Şenol ÖZMEN
Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi
Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER