TETİKÇİLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

TETİKÇİLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre, 4 yıllık görev sürelerini dolduran Okul Müdürleri, 100 puan üzerinden,Öğretmen ve diğer paydaşları (%40 puan hakkı)  ile  İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince (% 60 puan hakkı) değerlendirmeye tabi tutulmuş ve 21 Ağustos ta,MEB Okul ve Kurum Yöneticilerinden geçerli puanları alanları açıklamıştır. Değerlendirmeler   sonucunda  75  puan ve üzerinde puan alanların görevlendirmeleri uzatılmış, bu puanın altında kalanların ise yöneticilik görevleri sona ermiştir.
    Geriye dönüp baktığımızda; Milli Eğitim Bakanı, Müsteşar başta olmak üzere, Bizzat defalarca görüştüğümüz İl Milli Eğitim Müdürü,İiçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinin,Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğiyle ilgili yaptıkları açıkamalarda; “ hiçbir sendikal ve siyasi etkide kalmayacakları,kurum müdürlerinin demokratik esaslar doğrultusunda değerlendirileceğini, herkese eşit mesafede olacaklarını” ifade etmişlerdi.
     Oysa; uygulama hiç te öyle olmamıştır. Değerlendirme sonuçlarına göre; bazı istisnalar dışında, torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği ve öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul müdürlerinin  büyük bir kısmı her ne hikmetse ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tam tersi de yaşanmıştır.Mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da- şayet yandaş ise- ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin geçer  puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır.
 
      MİLLİ EĞİTİMİN UTANÇ VESİKASI
    Birçok İlçe Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürleri yetkilerini adaletli kullanmamış. kendilerine olan güveni maalesef sarsmıştır. Tabir yerinde ise,bazı İlçelerimizde  yönetici soykırımı yapılmıştır..Kişilerin kazanılmış haklarını bir gecede ellerinden alan bu şaibeli değerlendirme sonuçları,Türk Milli Eğitim tarihine bir utanç vesikası  olarak yazılacaktır. Yapılanları asla unutmayacak,üyelerimize ve bütün eğitim yöneticilerine haksızlık yapan, yandaş,tetikçilerin   peşini bırakmayacağız. Bu işin müsebbiblerive haksızlıklara ortak olanlara karşı, sendikal mücadelenin gerektirdiği en sert karşılığı verecek  ve  meşru  mücadelemizi sürdüreceğiz.
             
 
Enver DEMİR
Şb.Bşk
 
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
doğrucu davut
doğrucu davut - 10 yıl Önce

doğru söze ne denir,gerçekten biçtiler insanları yazık ...burdan kaliteli bir souç çıkmaz.

öğretmen
öğretmen - 10 yıl Önce

ya sani ilk defa yapılıyor.böyle kıyımlar hep vardı milli eğitimde bu sefer kantarın topuzunu b,raz kaçırmışlar anlaşılan

YAPMA YAA.
YAPMA YAA. - 10 yıl Önce

ÖĞRETMEN ARKADAŞ BU KIYIMLAR NASIL HEP OLUYOR, 7000 OKUL MÜDÜRÜNÜN TEK CELSEDE ALINDIĞI BAŞKA BİR DÖNEM VARMI CUMHURİYET KURULALIDAN BU YANA.BİŞEY YAZIYORSUNUZ BARİ BİRAZ MANTIKLI OLSUN.

SIRADAKİ HABER