Toplu sözleşme 2 değil her yıl yapılsın!

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş,'Türkiye'de oynak bir enflasyon var. Ne zaman ineceği ne zaman cıkacağı belli değil.'dedi.

Toplu sözleşme 2 değil her yıl yapılsın!
olacak. İşçilerde uygulanan sistem, memurlar için de geçerli hale gelecek. İşçiler, iki yılda bir hükümetle zam pazarlığına oturuyor. Alınan zam, iki yıl için geçerli oluyor

MECLİS'İN İLK GÜNDEMİ
Bu arada  bu yıl Meclis'in ilk gündemi, toplu sözleşme yasası olacak. 1 Ekim'de Meclis'in açılmasının ardından yasa tasarısı, hızla komisyonlara sevk edilecek. Ardından Genel Kurul'da yasalaşması sağlanacak. Kasım başlarında ise geciken zam pazarlığı için memur ve hükümet masaya oturacak. İlk kez yapılacak toplu sözleşmelerle memurların iki yıl boyunca alacağı zam tespit edilecek. Sendikalar, hükümetin önerdiği rakamları kabul etmemesi halinde hakem heyeti devreye girecek. Bu arada en çok merak edilen konulardan birisi ise hakem heyeti. Yeni düzenleme ise heyetin vereceği kararlar bağlayıcı olacak.

HAKEM HEYETİ
Bu sebeple heyetin yapısı büyük önem taşıyor. Hakem heyetinde 4 sendika  4 de bakanlık  temsilcisi bulunacağı ifade edildi. Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş, hakem heyeti ve heyetin yapısının çok önemli olduğunu belirtip, 'Hakem heyetinin tarafsız davranması durumunda ilk toplu sözleşmeyi rahat geçeçeği kanaatindeyiz'dedi. Yokuş, en düşük maaşın yoksulluk sınırı düzeyinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER