TTB KİME VE NEYE HİZMET EDİYOR ?

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Türk Tabipler Birliği'nin olağanüstü genel kurul toplantısında, 1 Kasım Dünya Kobani günü ilan edilmesine tepki gösterdi.

TTB KİME VE NEYE HİZMET EDİYOR ?
Türk Tabipler Birliği'nin olağanüstü genel kurul toplantısında, bölücü hainlerin çağrısına olumlu bir cevap niteliği şeklinde 1 Kasım Dünya Kobani günü ilan edilmesi, bu birliğin bir meslek örgütü olmanın ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanları ile aynı safta yer alan bir siyasi örgüte dönüştüğünün göstergesi olmuştur.
Anadilde eğitim, imralı canisinin cezaevi şartlarının düzeltilmesi, devletin eli kanlı terör örgütü ile dağdaki mücadelesinin sona erdirilmesi gibi eylem ve etkinliklerde bulunan, Türk Tabipler Birliği; olağan üstü kongresinde, bölücü mihrakların talebi olan 1 Kasım Dünya Kobani günü ilan kararı ile kendisi için malumun ilamı anlamına gelen bir davranış sergilemiştir.
Gaziantep’te hasta yakanı tarafından katledilen şehidimiz Dr. Ersin Arslan’ı Anma Günü ilan edemeyenlerin Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısının çağrısından ilham alıp 1 Kasım’ı Kobani günü olarak ilan etmesi de kime hizmet ettiklerini de net bir biçimde ifade etmektedir.
Olağanüstü Genel Kurulu Türkiye Tıp Ortamı, Sağlık Politikaları ve Özlük Hakları gündemli toplantıya çağırıp, Başka yerlerden aldığı talimatı uygulayarak Kobani şovuna dönüştüren bu zihniyetin kendi delegelerini bile kandırması nasıl bir acziyet içine düştüklerini göstermektedir.
Doktorlarımıza hizmet, onların sorunlarına çare üretmek yerine, bölücü odakların yan kuruluşu gibi hareket eden bu TTB ( Bunlara Türk Tabipler Birliği demek bize göre zulümdür) neresinden tutulsa elde kalmayacak bir hal almıştır. TTB hangi mesleğe ve hangi meslek mensuplarına hizmet etmektedir. Bu anlaşılmaz davranışlarının altında yatan duygu ve düşünce nedir? TTB bu haliyle asla iflah olmayacaktır.
 Türkiye’de görev yapan 130 Bin doktorun asla temsil etmediğine inandığımız bu birliğin ismine uygun bir yapıya dönüşmesinde doktorlarımıza önemli görev düşmektedir.  
TTB’nin bu davranışını kınıyor, kendini Türk ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bilen; vatan, millet, bayrak gibi milletimizin milli ve manevi değerlerini taşıyan ve bu değerlerle bir sıkıntısı olmayan,  Doktorlar için mücadele veren, ve Türk milletinin ve devletinin birliğini ve bütünlüğünün daima ön planda tutan ismine yakışan gerçek anlamda bir Türk Tabipler Birliği’nin olmasının doktorlarımızın büyük bir özlemi olduğuna inanıyor, TTB üyesi olan ve üye olmak zorunda bırakılantüm hekimleri, durum hakkında taraf olmaya ve tepki koymaya çağırıyoruz.
                                                                               

   Türk Sağlık-Sen
   Genel Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER