TÜRK BÜRO-SEN SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

TÜRK Büro-Sen, Ekonomi Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığında çalışan memurların tamamına ek ödeme verilmemesinden kaynaklanan adaletsizliğin giderilmesi adına, demokratik ve hukuk çerçevesinde tepkisini basın açıklaması ve eylemlerle ortaya koydu.

TÜRK BÜRO-SEN SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR
İlk eylemi, 16 Ağustos 2011 günü Ekonomi Bakanlığı bahçesinde Genel Başkan Fahrettin Yokuş tarafından yapan sendika, memurların geniş katılım sağladığı basın açıklamasında yetkililerin engelleme çabalarıyla karşılaşmışlar ve yaşanan tatsızlıklar "Memura Bu da Yapıldı" başlıklarıyla basında yer almıştı. Basının haber alması engellenmiş, Bakanlık içine sokulmayan basın mensupları görüntü alamamıştı.

Türk Büro-Sen Ankara 8 No'lu Şubesi demokratik hakkını kullanarak yapmayı düşündüğü basın açıklaması öncesinde, Personel Daire Başkanı Hacı Mehmet Sönmez’in, memurları tehdit ederek; açıklamaya katılmalarını engellemeye çalıştığı iddia edildi.

Birim amirlerinin memurların odalarını tek tek dolaşarak, memurları eyleme İnmeleri halinde sürgüne göndereceklerini ifade ederek, baskıda bulundukları öne sürüldü. Kurum yetkililerinin tüm tehdit ve baskılarına rağmen sendika, basın açıklamasına katılan yüzlerce memur hakkını aramak için sesini duyurmaya çalıştı.

Ancak Ekonomi Bakanlığı'nın basın mensuplarının engellendiği iddia edildi.

GEREKİRSE İŞ BIRAKIRIZ

Türk Büro-Sen Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cafer Seçer Ekonomi Bakanlığı'nın hak arama mücadelesine karşı takındığı tahammülsüz tavırla ilgili olarak; "Yapmış olduğumuz her İki eylemde de Bakanlık yetkililerinin hem basın açıklamamıza katılmak isteyen memurlarımıza hem de basın mensuplarımıza uyguladığı baskıcı tavır kabul edilemez, 'dedi.



Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER