Türk Büro-Sen'den "Turnike" Eylemi

Türk Büro-Sen üyeleri, mesailerin turnike giriş çıkışlarına göre ödenmesini protesto etti

Türk Büro-Sen'den "Turnike" Eylemi
Türk Büro-Sen üyeleri, mesailerin turnike giriş çıkışlarına göre ödenmesini protesto etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı önündeki eylemde sendika üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekti. "Turnike İşi ya Çözülecek ya Çözülecek",

"Susma Haykır Turnikeye Hayır", "Birleşe Birleşe Kazanacağız" dövizleri taşıyan Türk Büro-Sen üyeleri, sloganlar attı.

Türk Büro-Sen adına Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Harika Güzel, yaptığı basın açıklamasında, Sgk'daki aksaklıkları sendikaların ve çalışanların dile getirmesine, idarecilerle görüşülmesine rağmen sorunlarının çözülmediğini savunarak, "İdarecilerimiz diyalog yollarını kapatarak, bizlere alanlara inmekten başka yol bırakmamışlardır" dedi.

"Kurumumuzda turnike sistemi uygulaması başladığından bugüne kadar çalışanların hem ekonomik hem de can güvenliği açısından problemleri çözülememiştir" diyen Güzel, şunları kaydetti:

"Kurumlarda meydana gelecek olası bir yangın, deprem ve benzeri bir afette kurum çalışanlarının dışarı çıkmaları turnike yüzünden mümkün görünmemektedir. Oluşabilecek böyle bir felakette biz çalışanların can kaybını, kurum yetkilileri nasıl ödeyecektir? Yangın merdivenleri kilitli bulunmakta, memurlar adeta esaret altında gibi güvenlikleri hiçe sayılarak çalışmaya mahkum edilmektedir. "

Giriş ve çıkış saatlerini kontrol etmek için konulan turnikelerin çalışanın hakkını gasp eden bir makina haline geldiğini ileri süren Güzel, "Kurum çalışanlarının yapmış olduğu fazla çalışmalarını kesmekte, geç saatte ayrılmalarına rağmen daha erken saatler kaydedilmektedir. Üstelik mesai ücreti 2, 14 kuruş gibi komik bir rakamdır" diye konuştu.

Hak ettikleri fazla mesai ücretlerinde geriye dönük borç çıkartma yöntemi arayışına gidildiğini savunan Güzel, şunları söyledi:

"Ankara'daki sendika şubelerimizin konuyu gündeme getirerek, kamuoyuna duyurmak ve problemlerin çözümü için 46 gündür sürdürdükleri eylem bugün Sgk Başkanlığı önünde devam etmektedir. Bizler de buradan arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını, problemlerimizin ortak olduğunu, yanlarında olduğumuzu ve bundan sonra sendikamızın alacağı her türlü eylem ve kararları uygulayacağımızı duyururuz. "

Basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen'e bağlı bazı sendikaların genel başkanları da destek verdi.


RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER