TÜRK EĞİTİM-SEN 23 YAŞINDA

Genel Başkan İsmail Koncuk’un Türk Eğitim-Sen’in kuruluşunun 23. Yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

TÜRK EĞİTİM-SEN 23 YAŞINDA
Bugün sendikamızın 23. Kuruluş yıldönümü.
Türkiye’nin sendikası Türk Eğitim-Sen, 18 Haziran 1992 yılında bir avuç fedakar eğitim çalışanının üstün ve ihlaslı gayretleriyle vücut buldu. Aradan geçen 23 yılın sonunda sendikamız; hem eğitim çalışanlarının cesur, mücadeleci ve ilkeli sesi hem de ülkemizin en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olarak yüzümüzün akı ve camiamızın haklı gururu olmuştur.
Türk Eğitim- Sen’in yeri, eğitim çalışmalarının hak, kazanım ve gelecekleri söz konusu olduğunda her zaman çalışanların yanı olmuştur. Her durum ve koşulda ahlaklı ve mücadeleci sendikacılığı şiar edinmiş olan sendikamız, her zaman çalışanların hak mücadelesinin öncüsü rolünü üstlenmiştir.
Türk Eğitim-Sen, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da temsil ettiği kesimin hak mücadelesi söz konusu olduğunda geri durmayacak, hiçbir denge hesabı gütmeden cesaretle öne çıkacak, iktidarın ya da bürokrasinin güdümüne girmeyecek ve tek kaygısı çalışanların emeklerinin müdafaası olacaktır.
Şükürler olsun ki, teşkilatımızın bu omurgalı ve onurlu duruşu, eğitim çalışanları tarafından da takdir edilmekte ve desteklenmektedir. Bugün 220 bini aşkın meslektaşımız, üye olarak sendikamıza güç vermektedir. Siyasi iktidarın her türlü ahlaksız metotları kullanarak üzerimize geldiği, sözde sendikalar marifetiyle sendikacılığı iğdiş etmeye çalıştığı, çalışanların korkutularak sindirildiği, tehdit ve tekliflerle eğitim çalışanlarının yönlendirildiği bir dönemde 220 bin üyenin varlığı daha bir anlam kazanmaktadır. Kul hakkının yenildiği, makam ve görevlerin adeta ulufe dağıtılır gibi pazarlandığı, makam ve mevkileri işgal edenlerin siyasetin tetikçiliğine soyunduğu, mevzuat ve hukukun ihlal edildiği ve kamu kurumlarının adeta kuralsızlığın ve keyfiliğin hakim olduğu bir anlayışla yönetildiği bu dönemde 220 bin yiğit eğitim çalışanının birlikteliğinin anlamı çok ama çok önemlidir.
Ahlaklı ve ilkeli sendikacılığa omuz vererek yaşatan 220 bin üyemize, cesaretin en güzel örneklerini sergileyen işyeri temsilcilerimize, teşkilatımızın gururu ilçe temsilciliklerimize, Türk Eğitim Sen’in emektarları Şube ve İl Temsilciliği yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Türk Eğitim-Sen’in bugün herkes tarafından takdir edilen varlığı ve sevmeyenlerimizin bile imrenerek takip ettiği başarısı, teşkilatımıza emek veren kıymetli arkadaşlarımızın başarısıdır. Allah hepsinden razı olsun.
Bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum ki,
Türk Eğitim-Sen olarak;
Var olduğumuz sürece doğruları söylemeye devam edeceğiz.
Haksızlıkların, hukuksuzlukların ve keyfiliğin karşısında kale gibi durmaya devam edeceğiz.
Çalışanların haklarının korunması, kazanımlarının geliştirilmesi ve beklentilerinin karşılanması için var gücümüzle gayret göstermeye devam edeceğiz.
Kamu çalışanlarının pazarlanmasına, haklarının gasp edilmesine, siyasetin ve bürokrasinin kölesi haline getirilmesine karşı sergilediğimiz ahlaklı mücadeleyi yılmadan, yorulmadan, bıkmadan yürütmeye devam edeceğiz.
Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz milletimizin his ve düşüncelerine tercüman olmaya devam edeceğiz.
“Türkiye için varız, Türkiye’nin sendikasıyız” şiarıyla hareket etmeye devam edecek; ülkemizin birliği ve milletimizin beraberliği hedefi doğrultusunda üzerimize düşen sorumluluğu bir an olsun bile unutmadan yolumuza devam edeceğiz.
Sendikamızın bugünlere ulaşmasında emeği geçen her bir arkadaşımı tekrar tebrik ediyor, sonsuzluğa uğurladığımız bütün emektarlarımızı da rahmet, dua ve şükranla anıyorum.
Saygılarımla.
 
İsmail KONCUK
Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER