TÜRK EĞİTİM SEN BAKAN AVCI'YA NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ

TES'ten Bakan AVCI'ya Teşekkür! İŞTE O AÇIKLAMA

TÜRK EĞİTİM SEN BAKAN AVCI'YA NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ
Türk Eğitim Sen olarak, 25.06.2014 tarih ve 996 sayılı ilgi yazımız ile “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre 13.06.2014 tarihi ve öncesinde norm fazlası durumunda olan ancak 18 Haziran 2014 tarih ve 29034 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik gereği yapılacak norm güncellemelerinde yeniden norma dâhil olabilecek yöneticilerin mağduriyetlerinin önlenmesi ve söz konusu kişilere hak tanınması” hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştuk.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 01/07/2014 tarih ve 101708 sayılı yazıda; “18.07.2014 tarihinden önce norm kadro fazlası olarak belirlenmiş olmalarına rağmen halen görevlerine devam eden yöneticilerden yapılan norm kadro belirlemelerine göre yeniden norm kadroya dâhil edilme konumuna gelenlerin yöneticilik görevleri, dört yıllık görev süreleri dolana kadar devam edecektir.” denilmek sureti ile Bakanlığa yapmış olduğumuz talep kabul edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığının söz konusu yazısı, Genel Başkanımız İsmail KONCUK’un yaptığı görüşmeler üzerine Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI’nın imzası ile yayımlanmıştır. Yaşanılan mağduriyetin çözümü noktasında hassasiyet gösteren Sayın Bakan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eğitim camiasının yaşadığı sorunlara karşı duyarlı yaklaşımını eğitim camiasının huzuru açısından bundan sonraki süreç için de görmeyi ümit ediyoruz.

MEB’e yazdığımız yazı için tıklayınız

MEB’in Norm Fazlası Yöneticiler için yayınladığı yazı için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
türk eğitim senli teşekkür etmiyor
türk eğitim senli teşekkür etmiyor - 10 yıl Önce

türk eğitim senli müdür yardımcısı 1 normu dolduruyor, eğitim bir senli müdür yardımcısı norm fazlası olarak bekliyor. görevlendirme döneminde 1 olan kadroyu süresi uzatılan eğitim birli dolduracak. türk eğitim senli olan müdür yardımcısı sendikası sayesinde kapı önüne konacak. hadi bakalım bu mağduriyeti nasıl gidereceksiniz.

SIRADAKİ HABER