Türk Eğitim-Sen'de Hasanpaşoğlu Depremi

Siyasi baskıların yaşandığı ve kongrelerin dizayn edildiği iddialarının olduğu Türk Eğitim-Sen'de istifa şokları yaşanıyor. İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu da bugün bir basın açıklaması yaptı ve hem görevinden hem de sendikadan istifa ettiğini ilan etti.

Türk Eğitim-Sen'de Hasanpaşoğlu Depremi

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU yazılı bir açıklama yaparak ,seçim sürecinde yaşanan baskı ve antidemokratik uygulamalara tepki olarak kongrede aday olmayacağını ve sendika üyeliğinden de istifa edeceğini açıkladı.

Hatırlanacağı üzere kongre salonuna girmesi engellenerek darp edilen Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent KURUOĞLU'da açıklama yaparak sendikadan istifa ettiğini duyurmuştu.

Şube Başkanı Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU'nun açıklamasını yorumsuz yayınlıyoruz.

Hasanpaşaoğlu'nun mektubunda şu ifadeler yer alıyor: 

VEDA

“Fikri Hür İrfanı Hür Vicdanı Hür Bir Ömür Yaşamak Adına…”

“Hayat bir mücadeledir” der Atatürk. Bizde gençlik yıllarımızdan itibaren ülkü denen bir nazlı geline sevdalandık. Türk Milliyetçiliği davasına bir nefer olduk. Türk Milliyetçiliği davasına hizmet eden STK’larda yer aldık.

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı olarak görev aldığım 14 Ocak 2010 tarihinden bugüne kadar, sendikamızın her kademesinde görev alan arkadaşlarımla birlikte, sendikacılık hakkı tutup kaldırma mücadelesidir dedik. Haksızlıklar karşısında susmadık zulme rıza göstermedik ve yılmadan, yorulmadan, yıkılmadan mücadelemize devam ettik. Gücümüz yettiğince tüm haksızlıklara karşı durduk. Kimseyi ötekileştirmeden her bir üyemizle kucaklaştık. Dertleriyle dertlendik.

2014 yılında Türk Milliyetçisi Okul Müdürleri ve Yardımcıları kamuda kıyıma uğrarken yanlarındaydık.Üsküdar’da binlerce kişinin katılımıyla Büyük Eğitimciler Yürüyüşünü gerçekleştirdik. Ama bu kıyımı yapanlarla hiç bir zaman helalleşmedik. Hesaplaşmadan da helalleşmeyeceğiz.

Göreve geldiğimizde şubemizde 1.640 üye varken verdiğimiz mücadele neticesinde bugün 2.800 üyeye ulaştık.

Okul ve kurumlarda İktidara payanda olarak sendikacılık yapılamayacağını, sendikacıların gücünü siyasilerden değil üyelerinden alması gerektiğini anlattık. Üyelerimizin hak ve menfaatleri için iktidarı eleştirdik. Hasım sahibi olduk. Bugün ise hedef haline geldik.

Sendikacılık, doğası gereği muhaliftir. Sendikalar iktidara karşı çıkıp uyarılar yapmalı, gerekirse gerçekçi eylemler ve açıklamalarla tepkisini göstermelidir. Türk Eğitim Sen geçmişte bu özelliğiyle Türk sendikacılığının yüz akı olmuşken içinde bulunduğumuz siyasal iklimde bu çizgisinden maalesef uzaklaşmış ve üyelerimizin haklı eleştirileriyle karşı karşıya kalmıştır.

Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulu öncesi “Sendika Dışı Güçler” olarak tarif edeceğim kurumlar tarafından aday olmamam ve kongreye girmemem gerektiği defaatle tarafıma iletildi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN kongrelerin demokratik bir ortamda yapılacağını tarafıma söylemesine rağmen süreç bu şekilde işlemedi. Baskıların dozajı arttı ve Genel Başkan Talip GEYLAN tarafından sendika başkanlığına aday olmamam istendi. Şube yönetim kurulu üyesi olarak kalmam yönünde yaptığı teklifi ise reddettim.

İsterdim ki Sayın Genel Başkan başında bulunduğu teşkilata bir çok ilde yapılan bu dizayn girişimine karşı çıkıp, demokratik bir kongre iklimi sağlayabilseydi. Ama bunu belki başaramadı belki de başarmak istemedi. Bunu ileride anlayacağız.

41 yıllık ömrümde, doğruları söylemeyi ilke, haksızlık karşısında susmamayı şiar edinmiş, fikri önderim Başbuğ Alparslan Türkeş’in “Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik “ ilkesini kendisine rehber edinmiş bir arkadaşınız olarak yaşanan bu süreç sonunda bir karar vermem gerekti.

Size karşı her zaman olduğu gibi bugün de şeffaf olacağım. Gelinen nokta itibariyle Türk Eğitim Sen çatısı altında  Bağımsız ve İlkeli sendikacılık yapma imkânım kalmamıştır. Artık sendikamızda demokratik seçimler yapılamamaktadır.

Şube delegelerimiz bu yaşananlara tepki olarak 13 Kasım 2021 tarihinde yapılması gereken KONGREYE KATILMAYARAK haklı bir duruş sergilemişlerdir.Bu sebeple kongre 20 Kasım 2021 tarihine ertelenmiştir.

Velhasılı siyasi partilerin genel merkezlerine bakarak cümle kurmayı içime sindiremediğim, başka yapıların emri altına girmeyi reddettiğim,üyelerimizden başka kimseden icazet almayacağım için 20 Kasım 2021 tarihinde yapılacak olan kongrede ADAY OLMAYACAĞIM. Kongreye de KATILMAYACAĞIM.

Sendika tüzüğümüzde yazan amaç ve ilkeler yerle bir olduğu için Türk Eğitim Sen üyeliğinden de İSTİFA EDİYORUM.Yaşananlara tepkimi demokratik yollarla vereceğim. Kargaşa ve kaosa meşruiyet kazandırmayı reddediyorum.

İrademin ipotek altına alınması mümkün değildir. Doğruları söylemenin bir bedeli olduğunu biliyorum. Bedelini ömrümün sonuna kadar ödemeyi de göze alıyorum. Dün hangi değerleri savunup mücadelesini verdiysem yarın da aynı mücadeleyi vermeye devam edeceğim.Hiç bir makam ve mevki için karakterimden ve prensiplerimden ödün vermedim.Vermem de mümkün değildir.

“Yiğitlik ve alçaklık insanoğlunun var olduğu günden beri var. Herkes kendine yakışanı yaptı ve yapacak” .Biz ise hak arama mücadelemize her şartta ve her zeminde devam edeceğiz. Hep dediğimiz gibi Ya Bir Yol Bulacağız Ya Bir Yol Açacağız.

Bu vesileyle sendikal mücadelem boyunca bilmeden üzdüğüm, kırdığım herkesten özür diliyor ve helallik istiyorum. Benim şayet hakkım varsa helal olsun.

Atsız’ın dediği gibi ;

“Kür Şad ölmüş, fakat attan düşmemişti.

Ölmüş, fakat yenilmemişti…”

“Okuyucular Üzülmesin, Çünkü; Bozkurtlar Dirilecektir”

                                                                      Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mert
Mert - 2 yıl Önce

Helal başkan bende istifa edeceğim

TC UGUR KARAGOZ
TC UGUR KARAGOZ - 2 yıl Önce

Hakkimiz helal olsun reis.. Allah a emanetsin...

Aynur Babat
Aynur Babat - 2 yıl Önce

Merhabalar ben sol görüşlü ve sendikalara karşı olan bir kişydim Hanefi Bostan hocamız ve Ali İhsan beyin yaklaşımları herkese eşit bakışları her türlü sıkıntıda kendi sıkıntıları gibi üyelerin yanında oluşları beni bu sendikaya üye yaptırdı.Sayın genel başkanımız çok ayıp ediyor sendikacılık yandaşlık demek değildir mücadeledir acaba amaçları sendikayı yıpratmak mıdır bilemem yoksa Eğitim Birsenin başkanı gibi saray yandaşlığına soyunmak mıdır niyeti eğer öyleyse sendikanın adını vede bizleri kullanmasın Ali başkanım hakım varsa helal olsun bizler her sıkıntıda yine seni arayacağız herkese iyi akşamlar

M.Yaşar KILINÇ
M.Yaşar KILINÇ - 2 yıl Önce

Başkanlık sürecinde gösterdiğin çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Bu süreçten yaşadıkların ne ilk ve neden son olacak yazacaklarım çok değmez umarım üyelerimiz uyanır Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

Alibey Marap
Alibey Marap - 2 yıl Önce

Canım kardeşim senin olmadığın yerde ben zaten yokum. İktidar partisinin değirmenine su taşıyanlarla bizim işimiz olmaz olamaz. Bundan sonraki hayatında basarılar diliyorum. Bunca adaletsiz uygulamalara rağmen birileri hala bunların peşine gidiyor yazıklar olsun.....Slm

Tevfik Kaşıkçı
Tevfik Kaşıkçı - 2 yıl Önce

Değerli kardeşim zor zamanlarda başariyle vermiş olduğun mücadele her zaman taktirle anılacak ve hatırlanacaktır bundan dolayı seni ekibini kutluyorum.Ancak istifa etmene üzüldüm doğruda bulmuyorum. Sen hizmet nöbetini devrederken tecrübenle vakur bir şekilde davranıp kucaklayıp görevi devredip helalleşmek en güzel olanıdır.Taktir yinede sizlerindir.Yolunuz bahtınız açık olsun Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ramazan HIZARCIOĞLU
Ramazan HIZARCIOĞLU - 2 yıl Önce

Genel Merkez ne yapmak istiyor , anlaşılır gibi değil. Eğer bir sendika,kuruluş amaçlarından ve hedeflerinden uzaklaşıyorsa yok olmaya mahkumdur.

SIRADAKİ HABER