TÜRK EĞİTİM-SEN DEN MUHTEŞEM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI …

TÜRK EĞİTİM-SEN DEN MUHTEŞEM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI …


    Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında“gidip dönmeyen,dönüp bulamayanları anlatan türküler “ temalı bir program düzenledi. Programa Türk Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Seyit Ali KAPLAN,Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri,Şube,İlçe yöneticileri,çok sayda eğitimci katıldi      
 
     Programa katılan öğretmenler çok özel ve duygu yüklü bir etkinlikle karşılaştılar, hikayeleri anlatılan “hey onbeşli onbeşli-çanakkale ve yemen türküsü “gibi birbirinden  güzel türküleri salondakiler  hep birlikte söyledi.
 
      Programda,etkinliği koordine eden Türk Eğitim-Sen  Beylikdüzü İlçe Başkanı  Ökkeş GARİP bir açılış konuşması yaptı.
 
    Programda Şube Başkanı enver DEMİR ve Türk Egitim-Sen Genel Mali Sekreteri Seyit Ali KAPLAN birer konuşma yaptılar.  
 
   Şube Başkanı Enver DEMİR, Sanat ve Kültürel faaliyetleri  toplumun gelişmesinde önemli rol oynar. Biz Türk Eğitim-Sen Camiası olarak,Sanat ve kültürel faaliyetler konusunda önemli çalışmalar yapmaktayız. Genel Merkezimiz yıllardır ödüllü Makale , Şiir ve Resim yarışmaları düzenlemektedir. Şubeler olarak ciddi etkinliklere imza atıyoruz. Sinema,Tiyatro gösteri organizasyonları,Şiir,Müzik dinletileri,Koro çalışmaları ve Resim sergileri hemen aklıma gelenlerdir.Verdiğimiz hak mücadelesinin temelinde, çalışanların özlük hakları,onların sosyo-ekonomik,kültürel gelişimine katkı sunmak ve eğitim ve ülkenin kalkınması ve gelişmesi için mücadele vardır. Demek ki, yaptığımız işleri Kültür-Sanat faalıyetlerinden ayırd edemeyiz.Bu faaliyetleri,birlikte olmak,,sinerji oluşturmak,çalışanların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak adına önemsiyoruz.dedi. DEMİR ayrıca;Sube olarak hedeflerini açıkladı.Yapacaskları çalışmalar hakkında bilgi Verdi.
   Toplantıda söz alan,Türk Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Seyit Ali KAPLAN, Organizasyon için Şube ve İlçe Yöneticilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü.Ülkenin ve Eğitimin ciddi sıkıntılar yaşadığı hepimizce malum.seçimler sonucunda tek başına güçlü bir iktidar çıkmıştır.Bu sonuç,sendikal çalışmalar açısından zorluk demek.Ancak;biz kurulduğumuz günden bu yana hep bu zorluklara göğüs gererek bugünlere geldik.Biz hiçbir dönem rahat yüzü görmedik.1992 yılında sendikayı kurduğumuzda, bir takım arkadaşlarımız bizlerle dalga geçtiler.Siz şimdi 3-5 kişi bir araya geldiniz,hakkınızı mı arayacaksınız dediler.Bizler,yılmadık.Bir çok zorluğa göğüs gerdik.Maddi-manevi kayıplar,ciddi sıkıntılar oldu ama inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik.4688 saylı sendika yasasının çıktıgı 2001 yılında 120 bin civarında üyemiz vardı.13 yıllık akp hükümetleri döneminde de bütün baskı ve yıldırma çabalarına rağmen büyümeye devam ettik  ve bugün itibarıyla 230 binin üstünde üye sayısıyla itibar edilen,sözüne güvenilen bir teşkilat oluştırduk. Bu teşkilatın bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.Türk Eğitim-Sen üyelerine ayrı-ayrı teşekkür ediyorum.Hiç bir makam-mevki  beklentisi olmadan sendikanıza sahip çıkıyor,adam gibi duruşun nasıl olması gerektiğini dosta düşmana gösteriyorsunuz.Sizlerin bu dik duruşu, mücadeleniz üniversitelerde tez konusu olmalı.dedi.
 
Türkü programının sonunda,Enver DEMİR ve Seyit Ali KAPLAN emekli olan sendika üyesi öğretmenlere ve etkinlikte emeği geçelere,günün anısına  birer plaket takdim ettiler.
 
 
 
Şube Basın Sekreterliği
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER